02:59, Τρίτη
05 Ιουλίου 2022

Για χρέος και συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα της Ελλάδας συζητούν οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Sueddeutsche Ζeitung οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Ολλανδίας καθώς επίσης και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα συναντηθούν την Παρασκευή στο Βερολίνο για να συζητήσουν με ποιον τρόπο μπορεί να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο δανειακό πρόγραμμα για την Ελλάδα.
Μέχρι τώρα το ΔΝΤ αντιτάσσεται και θέτει ως όρο συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις για να συνεχίσει να συμμετέχει, όπως γράφει η εφημερίδα του Μονάχου. Το θέμα της συμμετοχής του ΔΝΤ είναι ένα πολιτικό θέμα και αποτελεί ιδίως για τη γερμανική και την ολλανδική κυβέρνησης απαραίτητο όρο.
Η Sueddeutsche Ζeitung υπενθυμίζει ότι η Μπούντεστακ έχει εγκρίνει το δανειακό πρόγραμμα για την Ελλάδα υπό την προϋπόθεση ότι θα παραμείνει και το ΔΝΤ, το οποίο όμως μέχρι τώρα αρνείται επίμονα, έχει εν τούτοις υποσχεθεί να αποφασίσει μέχρι το τέλος του έτους. Μέχρι τώρα οι εμπειρογνώμονες της Ουάσινγκντον έχουν θέσει ένα σαφή όρο, την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Αυτό το αίτημα του ΔΝΤ το απορρίπτει όμως συνεχώς ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
πηγή: dikaiologitika.gr