, Τετάρτη
06 Δεκεμβρίου 2023

Έδιωξαν τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Groupon, λόγω πτώσης μετοχής!

Την απόλυση του ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της, Άντριου Μέισον, αποφάσισε, όπως ευρέως αναμενόταν, η Groupon, μετά την εμφάνιση νέων τριμηνιαίων ζημιών στην εταιρεία και τη χθεσινή «βουτιά» της μετοχής της κατά 24%.

Η φημολογία περί αποχώρησης του Μέισον είχε ενταθεί τους τελευταίους μήνες, ωστόσο ορισμένοι επενδυτές εκτιμούσαν πως ίσως του δινόταν περιθώριο μέχρι το καλοκαίρι προκειμένου να αντιστρέψει το αρνητικό για την εταιρεία κλίμα.

Οι μετοχές της Groupon έχουν χάσει το 77% της αξίας τους από τότε που η εταιρεία εισήλθε στον Nasdaq, τον Νοέμβριο του 2011, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν πως το επιχειρηματικό της μοντέλο ίσως αποδειχθεί μη βιώσιμο.

«Θα μου λείψετε αφάνταστα», είπε στο προσωπικό της εταιρείας ο Μέισον, ο οποίος ίδρυσε τη Groupon το 2008. «Έπειτα από 4,5 εντατικά και θαυμάσια χρόνια ως CEO της Groupon, αποφάσισα ότι θέλω να περάσω περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου. Πλάκα κάνω – απολύθηκα σήμερα. Αν αναρωτιέστε γιατί… δεν προσέχατε αρκετά», πρόσθεσε.

Χρέη διευθυνόντων συμβούλων θα ασκούν προσωρινά ο εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας Έρικ Λεφκόφσκι και ο αντιπρόεδρος Τεντ Λεόνσις, έως ότου βρεθεί ο αντικαταστάτης του Μέισον.