, Σάββατο
03 Δεκεμβρίου 2022

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η πώληση της Αγοράς Μοδιάνο- Πόσο πουλήθηκε

Υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση για την πώληση της Αγοράς Μοδιάνο στην One Outlet Α.Ε. Tο ΤΑΙΠΕΔ μεταβίβασε το ποσοστό 43,63% εξ αδιαιρέτου κυριότητας επί του ακινήτου προς τον επενδυτή.
Σε ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρεται ότι η One Outlet Α.Ε. είχε ανακηρυχθεί πλειοδότρια στη διαγωνιστική διαδικασία, τον οποίο είχε διεξάγει το ΤΑΙΠΕΔ και η εταιρεία είχε υποβάλει προσφορά ύψους €1.900.000. Στο πλαίσιο της συναλλαγής, η One Outlet Α.Ε. αποκτά το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ειδικού σκοπού, την οποία συνέστησε το ΤΑΙΠΕΔ για τις ανάγκες του διαγωνισμού και στην οποία εισέφερε το ποσοστό 43,63% εξ αδιαιρέτου κυριότητας επί του ακινήτου.
Το επενδυτικό σχέδιο του αγοραστή και οι σχεδιαζόμενες επενδύσεις εκτιμάται ότι θα αναμορφώσουν ριζικά την εικόνα του ακινήτου.
Η πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου, ανέφερε σχετικά: «Το ΤΑΙΠΕΔ αναμένει μία ακόμη σημαντική επένδυση με τη σημερινή υπογραφή. Η αποκατάσταση και η ανάδειξη του κτηρίου είναι μεγάλες προκλήσεις για τον Επενδυτή, από τον οποίο περιμένουμε όχι μόνο να ανταποκριθεί και στις δύο, αλλά να κάνει και το επόμενο μεγάλο βήμα. Στόχος δεν είναι απλώς η διάσωση της Αγοράς Μοδιάνο ως μνημείου, αλλά η αναβίωση της ιστορίας της πόλης και των αναμνήσεων των κατοίκων της, καθώς και η δημιουργία συνεργειών εντός της συγκεκριμένης γειτονιάς».