, Παρασκευή
27 Ιανουαρίου 2023

Μοσκοβισί: Το σχέδιο της Κομισιόν για το Grexit θα παραμείνει μυστικό

Το σχέδιο της Κομισιόν για την περίπτωση ενός Grexit θα παραμείνει επτασφράγιστο μυστικό. Αυτό είναι το νόημα της απάντησης του ευρωπαίου Επίτροπου Πιερ Μοσκοβισί προς την Άννα Διαμαντοπούλου, πρόεδρο του ΔΙΚΤΥΟΥ, που είχε απευθύνει σχετικό αίτημα προς τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξυδάκη περί Grexit.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής», στη απάντησή του, ο κ. Μοσκοβισί παραδέχεται την ύπαρξη του σχεδίου, πλην όμως αρνείται να το δημοσιοποιήσει, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα έθετε σε κίνδυνο τη σταθερότητα στην Ελλάδα και θα προκαλούσε κλυδωνισμούς στην Ευρωζώνη.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η «Καθημερινή», ο ευρωπαίος Επίτροπος «ανάμεσα στις γραμμές, υπονοεί οι συνέπειες [ενός Grexit] είναι τόσο τρομακτικές που δεν πρέπει να δημοσιοποιηθούν για λόγους δημοσίου συμφέροντος, επιβεβαιώνοντας στην πραγματικότητα ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα επέφερε ανυπολόγιστες συνέπειες όχι μόνο για τη χώρα, αλλά και για το σύνολο του οικοδομήματος του κοινού νομίσματος».thetoc.gr