, Τετάρτη
19 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Ξένο ενδιαφέρον για 10 επιχειρήσεις

 

Στο «μικροσκόπιο» γερμανικής επενδυτικής τράπεζας, που πείστηκε να ασχοληθεί με την ελληνική αγορά, διαβλέποντας ευκαιρίες δραστηριοποίησης, έχουν τεθεί περίπου 10 εγχώριες επιχειρήσεις, που διακρίνονται για τον εξαγωγικό τους προσανατολισμό, την ανταγωνιστικότητά τους και τη διεθνή τους αναγνώριση, αλλά, επί του παρόντος, δεν μπορούν να αναπτύξουν τα σχέδιά τους, λόγω έλλειψης ρευστότητας.

Το ρόλο «προξενητή» στον προωθούμενο… γάμο μεταξύ του γερμανικού τραπεζικού ιδρύματος και των ελληνικών επιχειρήσεων – στόχων ανέλαβε η εισηγμένη εταιρεία συμβούλων «Ευρωσύμβουλοι Α.Ε.», η οποία «δούλεψε» το συγκεκριμένο project για περίπου τέσσερις μήνες, πριν διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για την επιτυχή έκβασή του.

Στο διάστημα αυτό έγιναν μια σειρά από λεπτομερείς παρουσιάσεις της σχετικής ιδέας σε δυνάμει ενδιαφερομένους στη Γερμανία και σε μία από αυτές δόθηκαν τα χέρια με τους επιτελείς της εν λόγω επενδυτικής τράπεζας, η οποία λέγεται ότι είναι θυγατρική μεγάλου γερμανικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

Την περίοδο που διανύουμε, όπως αναφέρεται αρμοδίως, εκπονείται το business plan της συνεργασίας ανάμεσα στην εισηγμένη και στους Γερμανούς, το οποίο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί αρχές Σεπτεμβρίου, ανοίγοντας το δρόμο για την υλοποίησή του.

Επίσκεψη
Ήδη, πάντως, φαίνεται ότι οι Γερμανοί αντιμετωπίζουν με πολλή ζέση και τη δέουσα σοβαρότητα το όλο εγχείρημα και σε αυτό συνηγορεί το γεγονός ότι αμέσως μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, τέσσερα ανώτατα στελέχη της διοίκησης της επενδυτικής τράπεζας ταξίδεψαν στην Ελλάδα και συνοδεία εκπροσώπων της Ευρωσύμβουλοι Α.Ε., επισκέφθηκαν 10 επιχειρήσεις από τους κλάδους της μεταποίησης αλλά και του εμπορίου.

«Έγιναν συζητήσεις με το management των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, με στόχο να επισημανθούν τα προβλήματα και οι προοπτικές τους και στη βάση αυτής της πληροφόρησης θα στηθεί το business plan τους», είπε στην «Η» πηγή που γνωρίζει λεπτομέρειες των επαφών για να προσθέσει πως κατά κύριο λόγο προέκυψαν ανάγκες για τη χρηματοδότηση των αναπτυξιακών τους σχεδίων κυρίως σε επίπεδο διεθνών δραστηριοτήτων.

«Θα ακολουθήσουν και άλλες επαφές, ίσως και πριν από το τέλος Ιουλίου», εκτίμησε στην «Η» η ίδια πηγή και αποκάλυψε πως με βάση την προεργασία που έχει γίνει από την Ευρωσύμβουλοι, συνολικά στην Ελλάδα υπάρχει σήμερα ένα απόθεμα περίπου 30 εταιρειών -όχι κατ’ ανάγκη εισηγμένες- με τα χαρακτηριστικά που περιγράφηκαν, οι οποίες έχουν υποχρεωθεί να τραβήξουν «χειρόφρενο» σε πολλές δραστηριότητές τους, ελλείψει διαθέσιμων κεφαλαίων.

Πηγή: imiresia.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.