00:01, Τρίτη
04 Οκτωβρίου 2022

Οι Ρώσοι τουρίστες γεμίζουν τις βαλίτσες τους με ελληνικά προϊόντα

Της Φιλίππα Βλαστού
Η Εταιρία ΗΛΙΑΚΗΣ Α.Ε. λειτούργησε για πρώτη φορά το 1974 ως ατομική επιχείρηση με την επωνυμία Ηλιάκης Γεώργιος και σκοπό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της οικογένειας Ηλιάκη, μετά από πάνω 30 χρόνια έχει φτάσει στο σημείο να καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες και των Ρώσων.
Ο τουρισμός έχει βοηθήσει τους παραθεριστές από ξένες χώρες που επισκέπτονται την Κρήτη να γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα. «Στους τουρίστες και ειδικά στους Ρώσους αρέσουν οι τοπικές γεύσεις, δοκιμάζουν και αγοράζουν» τόνισε στην KARFITSA η ιδιοκτήτρια της εταιρείας «Μεράκι Ηλιάκη», η κα. Ηλιάκη και θεωρεί ότι τα κρητικά προϊόντα διαφέρουν από άλλα γιατί : «είναι υψηλής ποιότητα, θρεπτικής αξίας και τα παρασκευάζουμε με τον πατροπαράδοτο τρόπο, αυτοί είναι οι τρεις παράγοντες που ελκύουν τους καταναλωτές στα δικά μας προϊόντα. Η ποιότητα επιτυγχάνεται διότι τα ζώα μας βόσκουν ελεύθερα στα χωράφια, σε καθαρό περιβάλλον και αυτό είναι το πιο σημαντικό».
Εκτός από τους τουρίστες μεγάλο ενδιαφέρον δείχνουν και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε χώρες του εξωτερικού. «Πέρα από συνεργάτες που έχουμε στην Ελλάδα και στέλνουμε προϊόντα μας, έχουμε και την Αγγλία, στη Γερμανία και τώρα στη Ρωσία και την Πολωνία. Ο κόσμος δείχνει προτίμηση στα προϊόντα μας», ενώ συμπλήρωσε ότι έχουν στα άμεσα σχέδια τους ένα διαδικτυακό μαγαζί.