, Τρίτη
05 Δεκεμβρίου 2023

Ολοκληρώνεται η επένδυση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων – 1,2 δις στα ελληνικά ταμεία

Για ολοκλήρωση της επένδυσης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων πριν το Πάσχα έκανε λόγο ο Υπουργός Επικρατείας και Πρόεδρος της Διυπουργικής Επιτροπής Επενδύσεων και Ανάπτυξης, Αλέκος Φλαμπουράρης, με σχετική ανακοίνωση, επισημαίνοντας πως το δημόσιο θα εισπράξει 1,2 δις ευρώ.
«Είμαστε σε θέση να ενημερώσουμε τον ελληνικό λαό ότι εντός 15 ημερών και πάντως πριν από το Πάσχα, θα έχει ολοκληρωθεί η επένδυση και το ελληνικό δημόσιο θα έχει εισπράξει 1,233 δισ. ευρώ για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.
Οι διαδικασίες επίπονες και περίπλοκες λόγω των σημαντικών παραλείψεων που υπήρχαν κατά την υπογραφή της πρώτης σύμβασης από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου το 2014» τόνισε ο κ. Φλαμπουράρης υπογραμμίζοντας πως θα γίνουν αλλαγές στις συμβάσεις των εργαζομένων. «Η κυβέρνηση κατέβαλλε προσπάθειες να υπάρξουν αλλαγές και κυρίως σε ό,τι αφορά τους όρους για τους εργαζομένους, τις αναγκαίες επενδύσεις για τη βελτίωση των 14 αεροδρομίων, τις ιατρικές υπηρεσίες, τη φύλαξη αλλά και την παρουσία πυροσβεστικής δύναμης σε κάθε αεροδρόμιο. Τα πετύχαμε κι έτσι προχωράμε στην ολοκλήρωση της σύμβασης».
Φώτο αρχείου