Ο Βαυαρός υπ. Οικονομικών ζητά εγγυήσεις από την Ελλάδα για περαιτέρω χρηματοδότηση

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Bild» ο Υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας, Μάρκους Σέντερ, τόνισε πως για να υπάρξει περαιτέρω χρηματοδότηση και να δοθούν νέα δις ευρώ στην Ελλάδα, θα πρέπει να υπάρξουν από τη μεριά της τελευταίας εγγυήσεις “υπό την μορφή χρυσού ή ακινήτων”.
Μάλιστα, όπως δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Στάιγκερ, γενικός γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, στην εφημερίδα «Neue Osnabrücker Zeitung» η οικονομική επιτροπή του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (CDU) πρότεινε να μην υπάρξει «απαγόρευση σκέψεων στο θέμα της διαμάχης για τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα. Ακόμα και η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη πρέπει να εξεταστεί τουλάχιστον κατά το μεσοδιάστημα». Ο συντηρητικός πολιτικός απέρριψε επίσης «άλλες εκπτώσεις» προς την Αθήνα, σύμφωνα με όσα αναφέρει τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Η Ελλάδα αιωρείται μεταξύ του ενός και του άλλου δανείου και μέχρι τώρα δεν έχει εκπληρώσει τους όρους λιτότητας της Κομισιόν, της ΕΤΚ και του ΔΝΤ», σύμφωνα με την οικονομική επιτροπή του CDU, γράφει η γερμανική εφημερίδα. Στην κατάσταση αυτή «είναι το λάθος μήνυμα» να εξασφαλιστούν ελαφρύνσεις χρέους. «Κάτι τέτοιο θα ήταν σαν παραδοχή της συνεχούς χρηματοδότησης της Ελλάδας σε βάρος αξιόπιστων χωρών και των αποταμιευτών», σύμφωνα με την επιτροπή.