, Τρίτη
05 Δεκεμβρίου 2023

Ποιες αποδείξεις θα "μετράνε" τελικά;


Στο οικονομικό επιτελείο αναζητούν όλες τις πιθανές λύσεις προκειμένου να εντοπίσουν και να σταματήσουν όσους επαγγελματίες φοροδιαφεύγουν, γι αυτό και εξετάζεται και πάλι το ενδεχόμενο να μπουν στο φορολογικό παιχνίδι οι αποδείξεις.
Σύμφωνα με την Ημερησία στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζεται να εκπίπτουν δαπάνες με αποδείξεις συγκεκριμένων κατηγοριών ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών, από το εισόδημα των φορολογούμενων.
Το υπουργείο Οικονομικών καλεί λοιπόν τους φορολογούμενους κατά τη διάρκεια του έτους να συλλέγουν όλες τις αποδείξεις από τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, ωστόσο στην εφορία δεν γνωρίζουν ακόμα ποιες αποδείξεις θα «μετράνε».
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες σε μείωση του φορολογητέου εισοδήματος θα «μετράνε» αποδείξεις από υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, κομμωτήρια, αισθητικούς, φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, γιατρούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους και άλλες κατηγορίες ελευθέρων επαγγελματιών, καθώς και οι λογαριασμοί που θα πληρώνουν σε μπαρ, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης και άλλες επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και ψυχαγωγίας.
Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι οι φορολογούμενοι να ζητούν αποδείξεις από όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, ώστε οι τελευταίοι να αναγκάζονται να σταμαρτήσουν τη φοροδιαφυγή και να δηλώνουν στην εφορία όλα τα έσοδα τους.