11:19, Παρασκευή
19 Αυγούστου 2022

«Πως θα σωθείτε από τα κόκκινα δάνεια»

Όλοι οι τρόποι με τους οποίους οι δανειολήπτες μπορούν να αντιμετωπίσουν τις Τράπεζες και να μην κινδυνεύσουν από τα “Κόκκινα Δάνεια” παρουσιάστηκαν χθες, στην ειδική ενημερωτική εκδήλωση, που διοργάνωσε το Επιμελητήριο μας, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και ειδικούς επιστήμονες.
Οι ειδικευμένοι οικονομολόγοι Χρήστος Γαλλιάκης και Αναστασία Δημούση, που επιλέχθηκαν από την ΚΕΕΕ και συνεργάζονται μαζί της, παρουσίασαν όλες τις εξελίξεις, το ισχύων νομικό πλαίσιο αλλά και τις καλύτερες πρακτικές προκειμένου ένας δανειολήπτης, που αντιμετωπίζει προβλήματα στην εξυπηρέτηση των οφειλών του προς κάποιο τραπεζικό ίδρυμα, να μην κινδυνεύσει από αυτές αλλά και να ακολουθήσει ρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν τον δανειστή αλλά ταυτόχρονα θα εξασφαλίζουν και την βιωσιμότητα της δανειοδοτημένης επιχείρησης.
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος μας Μιχάλης Ζορπίδης τόνισε ότι το ΕΕΘ διοργάνωσε την εκδήλωση αυτή προκειμένου να βοηθήσει εμπράκτως μέλη του, που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα δάνεια τους, “προβλήματα για τα οποία δεν ευθύνονται οι ίδιοι, αλλά η κρίση και η κατάσταση στην οποία βρέθηκε η εθνική οικονομία”.
Η βασική συμβουλή
“Επιχείρηση που δεν είχε δάνειο σε καθεστώς καθυστέρησης μέχρι το 2010 και σήμερα δεν έχει διαταγές αναγκαστικής πληρωμής από προσωπικό ή προμηθευτές δεν κινδύνεί από τις Τράπεζες”, τόνισε, ως γενικό συμπέρασμα ο κ. Γαλλιάκης, που συνέστησε σε όλους τους δανειολήπτες να μην απογοητεύονται και παρατάνε τις υποθέσεις τους (όπως συμβαίνει συχνά) αλλά να αναζητούν πάντα τις λύσεις σε συνεργασία με ειδικούς, γιατί “λύσεις όντως υπάρχουν”…
Εξατομικευμένη πληροφόρηση
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης δίνει την ευκαιρία  της εξατομικευμένης ενημέρωσης πάνω στο θέμα. Έτσι, καλεί όλα τα μέλη του που επιθυμούν συμβουλές ιδιαιτέρως να κλείσουν ραντεβού μέχρι και την Τετάρτη με τους ειδικούς επιστήμονες καλώντας το 6932-286243.