, Σάββατο
01 Απριλίου 2023

Πόσα χρήματα πρέπει ιδανικά να έχεις στην άκρη

Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο στις εποχές που ζούμε να καταφέρετε να βάλετε χρήματα στην άκρη αλλά εμείς είμαστε εδώ για να σας μιλήσουμε με δεδομένα και να σας πούμε ποιο θα ήταν το ιδανικό.

Όπως είναι λογικό, κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να νιώθει απόλυτα ασφαλής χωρίς να έχει χρήματα στην άκρη για μια ώρα έκτακτης ανάγκης. Μιλάμε, όμως, για κάτι πάρα πολύ δύσκολο το οποίο απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και στερήσεις.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του διάσημου αμερικάνικου καναλιού CNBC πρέπει να έχετε πάντα στην άκρη χρήματα για όλα τα έξοδα ζωής τριών μηνών ή και για κάποια έκτακτη ανάγκη που μπορεί να προκύψει. Φυσικά το να έχετε μαζέψει χρήματα 6 μηνών ή και ενός έτους είναι σίγουρα προτιμότερο.
Επίσης, είναι καλό να χωρίζετε το ποσό που έχετε αποταμιεύσει στις διάφορες ανάγκες σας.
Οικονομικοί σύμβουλοι λένε πως το ιδανικό είναι να έχετε στην άκρη χρήματα για τα έξοδα τριών μηνών το λιγότερο και δύο ετών το περισσότερο. Όλα εξαρτώνται από την προσωπική κατάσταση του καθενός.
Αν, για παράδειγμα, ξεκινάτε τώρα να ζείτε μόνοι σας (να νοικιάσετε το πρώτο σας σπίτι κλπ) τότε σίγουρα χρειάζεστε χρήματα για τρεις μήνες με τα οποία θα μπορείτε να πληρώσετε το ενοίκιο του σπιτιού, τα τρόφιμά σας και ό,τι άλλο χρειάζεστε για να ζήσετε. Σε έναν τέλειο κόσμο αυτό το ποσό που θα έχετε μαζέψει καλό θα ήταν να μπορεί να σας καλύψει σε περίπτωση ανεργίας ή και έκτακτης ιατρικής ανάγκης.
ΠηγήCNBC/ spirossoulis.com