13:46, Κυριακή
26 Ιουνίου 2022

Συνεχίζει δυναμικά η 82η ΔΕΘ…

Όταν ο Πόντος συνάντησε την Κρήτη, η 82η ΔΕΘ γέμισε παράδοση, χορό και μουσικές που συγκίνησαν. Πλήθος κόσμου έσπευσε χθες για να απολαύσει την ιδιαίτερη μουσική συνάντηση των αδερφών Τσαχουρίδη με τους αδερφούς Στρατάκη, στη σκηνή των music events της ΔΕΘ.
Οι ήχοι από την ποντιακή και την κρητική λύρα συνεπήραν τους χιλιάδες επισκέπτες, ενώ οι παραδοσιακοί χοροί ξεσήκωσαν το κοινό. Μάλιστα, στο πλαίσιο της συναυλίας η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo τίμησε για την πολυετή προσφορά του στη μουσική τον τροβαδούρο της Κρήτης, Βασίλη Σκουλά. Απόψε στις 21:30, στη μουσική σκηνή της 82ης ΔΕΘ, το λαϊκό τραγούδι θα έχει την τιμητική του. Ο Σταμάτης Γονίδης και ο Νίκος Μακρόπουλος αναλαμβάνουν δράση, δίνοντας τη λαϊκή πινελιά στο συναυλιακό πρόγραμμα της διοργάνωσης.
Το κοινό μπορεί να παρακολουθεί τις συναυλίες με το εισιτήριο εισόδου στην 82η ΔΕΘ. Στις 18:00, στο πάρκο του κτιρίου διοίκησης, θα πραγματοποιηθεί από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Επισκεπτών Υγείας μια διαδραστική δράση για παιδιά 5 έως 8 ετών με τίτλο «Διαβάζουμε, ζωγραφίζουμε και ακούμε τα συναισθήματά μας». Στις 19:30 θα δοθεί στην υπαίθρια σκηνή στο Τόξο της ΧΑΝΘ η τελευταία παράσταση της Beijing Sports University Art Troupe, μιας από τις καλύτερες ομάδες πολεμικών τεχνών στην Κίνα, που τις προηγούμενες ημέρες μαγνήτισε τα βλέμματα των επισκεπτών. Για την ίδια ώρα έχει προγραμματιστεί και η πρώτη γνωριμία με τη μακέτα του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης του 1917, η οποία έχει στηθεί έξω από τη νότια πύλη της ΔΕΘ. Εκεί, συνοδεία των εμβατηρίων της μπάντας του Γ΄Σώματος Στρατού, θα δίνεται ενημερωτικό υλικό για τη δράση «Έγινε η σπίθα Πυρκαγιά» και πληροφόρηση από τον σκηνογράφο, Γιάννη Κατρανίτσα, για το τι αποτυπώνει η μακέτα και πώς κατασκευάστηκε. Επίσης στις 20:00 θα εγκαινιαστεί στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου «Ι. Βελλίδης» η έκθεση «Χαμένες Πατρίδες του Ελληνισμού».
Με «όπλο» την κοινή γλώσσα της τέχνης, 21 εικαστικοί-ζωγράφοι και γλύπτες του Τομέα Εικαστικών Παρεμβάσεων & Εφαρμογών (ΤΕΠΕ) του Γ.Ν. Παπαγεωργίου- με 25 έργα καταγράφουν το δράμα των ανθρώπων που εγκατέλειψαν τις ρίζες τους και έζησαν το μαρτυρικό ταξίδι της προσφυγιάς. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Γ.Ν. Παπαγεωργίου. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ κινεζικών και ελληνικών επιχειρήσεων στο περίπτερο 15, ενώ δυναμική είναι η παρουσία των 43 επιμελητηρίων από όλη τη χώρα με 360 επιχειρήσεις και προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας.   Το ωράριο της 82ης ΔΕΘ τις καθημερινές είναι 16:00 με 22:00. Την 82η ΔΕΘ στηρίζει πλειάδα χορηγών και συνεργατών: Η QATAR, Επίσημος Αερομεταφορέας της 82ης ΔΕΘ, η ΔΕΗ, η Εθνική Τράπεζα, η Γιαννίρης ΑΕ, με τα Peugeot να είναι τα Επίσημα Αυτοκίνητα της 82ης ΔΕΘ, η Nestle Ελλάς, η Μαλαματίνα, χορηγός των συναυλιών, η εταιρεία «Λιμουζίνες Greece Vips», Χορηγός Μετακινήσεων των συναυλιών, τα ξενοδοχεία Μediterranean & Grand Hotel Palace του Ομίλου Luxury Hotels, Επίσημα Ξενοδοχεία των συναυλιών, η εταιρεία Σαμιωτάκης, χορηγός catering των συναυλιών, οι Singular Logic, MLS και Icap και οι Χορηγοί Επικοινωνίας.