fbpx

, Σάββατο
27 Ιουλίου 2024

search icon search icon

Ένας γεωπόνος κάνει το αφεντικό στην Εταιρεία Ύδρευσης-Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης 

Στα κάγκελα βρίσκεται, απ’ό,τι πληροφορήθηκε η στήλη, η Διοικούσα Επιτροπή της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών της Κεντροδεξιάς (και όχι μόνο) στην πόλη.
Και αυτό, γιατί, αν και οι κυβερνήσεις μπορεί να πέφτουν, κάποια πράσινα…στελέχη που έγιναν…ροζ επί ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα δεν έχουν δυσκολία να… αξιοποιηθούν από μια «γαλάζια» κυβέρνηση, που κατήγγειλε τα έργα και τις ημέρες της προηγούμενης κυβέρνησης! Ο απόλυτος παραλογισμός δηλαδή, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε σε χλωρό κλαρί τους πολιτικούς του αντιπάλους. Αλλά η… κακιά Δεξιά για άλλη μια φορά είναι υπεράνω, όπως στην περίπτωση του κ. Γιάννη Παπαϊωάννου, που όχι μόνο τον διατήρησε αλλά τον αναβάθμισε σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετώντας τον εντεταλμένο σύμβουλο στην ΕΥΑΘ, την ώρα που κατέβηκε για περιφερειακός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (εάν δεν πρόκειται για σατανική σύμπτωση).

Ο κ. Παπαϊωάννου, που στο παρελθόν (1999-2004) διετέλεσε επί ΠΑΣΟΚ σύμβουλος στο υπουργείο Ανάπτυξης, επί ημερών της Βασούλας Παπανδρέου, του Ευάγγελου Βενιζέλου και φυσικά του Άκη Τσοχατζόπουλου, με τον οποίο συνεργάστηκε άψογα, φαίνεται ότι είναι ταλαντούχος.
Αμφότεροι είχαν εκτιμήσει τις σπουδές του, καθώς, σύμφωνα με το βιογραφικό του,είναι πτυχιούχος τεχνολόγος γεωπόνος και πτυχιούχος ενός εκ των κορυφαίων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων του πλανήτη, του Αγροτο-οικονομικού Πανεπιστημίου της Φιλιππούπολης στη Βουλγαρία.
Ο γεωπόνος, που την κατάλληλη στιγμή είδε το… ροζ δέντρο του ΣΥΡΙΖΑ να φουντώνει, εκτιμήθηκε για τα προσόντα του και από τον Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος τον πρότεινε και τον διόρισε (τυπικά η Γενική Συνέλευση των Μετόχων) ως αντιπρόεδρο Α’ (είχε παραιτηθεί όλων των αποδοχών του),παρά τω πλευρώ του Γιάννη Κρεστενίτη, καθηγητή του ΑΠΘ, που είχε αναλάβει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ ΑΕ, με μισθό 41.040 ευρώ.

Η βεβαίωση μισθοδοσίας

Μετά μάλιστα από την παραίτησή του κ. Κρεστενίτη (τον Ιούνιο του 2019!), ο κ. Παπαϊωάννου εκτελούσε χρέη προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου μέχρι την τοποθέτηση του νέου προέδρου της ΕΥΑΘ.
Το εντυπωσιακό είναι ότι ο κ. Παπαϊωάννου, από το Κιλκίς ορμώμενος, ξαναβρέθηκε στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, και μάλιστα με αρμοδιότητες εντεταλμένου συμβούλου, και με βάση το πλαίσιο των αμοιβών θα εισπράττει καθαρά 20.400 ευρώ (1.700 x12), ενώ θα δικαιολογεί και έξοδα παραστάσεως.
Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα να έχει ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων στα στελέχη της ΝΔ και στη διοικούσα της Θεσσαλονίκης,της οποίας ο πρόεδρος πρόσφατα διαμαρτυρήθηκε έντονα στο Μαξίμου και ζήτησε να αντικατασταθούν τα μέλη του ΔΣ. Μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν έχουν γίνει κάποιες ενέργειες, αλλά, απεναντίας, είναι το γενικό κουμάντο στην ΕΥΑΘ!
Μήπως ο αρμόδιος υπουργός και το Μαξίμου πρέπει με κάποιον τρόπο να πάρουν μέτρα, πριν ξεχειλίσει το ποτάμι της οργής;
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.