, Παρασκευή
31 Μαρτίου 2023

Δεν θα πιστέψετε πόσοι είναι στη «μαύρη λίστα» της εφορίας για… λιγότερο από 1 ευρώ!

Όπως προκύπτει από την ανάλυση που έχει κάνει το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στα στοιχεία του 2ου τριμήνου, επί συνόλου 3.750.195 οφειλετών, οι 367.253 χρωστάνε μέχρι 1 ευρώ!
Από πού προκύπτουν αυτά τα… χρέη; Κυρίως από πληρωμές φόρων, οι οποίες εκ παραδρομής έγιναν είτε σε στρογγυλοποιημένα ποσά είτε με διαφορά μερικών λεπτών π.χ. διαφοροποίηση σε δόσεις. Το αποτέλεσμα είναι ότι πολλοί από αυτούς τους φορολογούμενους εμφανίζονται ως οφειλέτες, πιθανώς χωρίς να το γνωρίζουν. Το ευτύχημα είναι, πάντως, ότι δεν θα έχουν προβλήματα με τη φορολογική τους ενημερότητα, καθώς αυτή «μπλοκάρει» για οφειλές άνω των 30 ευρώ.
Την ίδια ώρα, στη σοβαρή πλευρά της κατάστασης, προστέθηκαν στη λίστα των μεγαλοφειλετών μερικές δεκάδες φορολογούμενοι, οι οποίοι ήταν, όμως, αρκετοί για να βάλουν άλλα σχεδόν 2 δισεκατομμύρια ευρώ στο βουνό των χρεών!
Συγκεκριμένα, ο αριθμός των οφειλετών με ύψος οφειλής άνω του 1 εκατ. ευρώ, σημείωσε μικρή αύξηση κατά 196 πρόσωπα, αλλά εκτίναξε το ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο σε αυτήν την κατηγορία κατά 1,875 δισεκατ. ευρώ!