, Τρίτη
25 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Ενδιαφέρον ισραηλινών επενδυτικών ομίλων για επενδύσεις στην Ελλάδα

Για το ενδιαφέρον Ισραηλινών επιχειρηματικών ομίλων να επενδύσουν στη χώρα μας αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης σε τηλεφωνική παρέμβασή του σήμερα, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού και μελών της κυβέρνησης στο Ισραήλ.
Όπως είπε ο υπουργός “μιλήσαμε για εταιρείες που πρόκειται να συμμετάσχουν παραδείγματος χάριν στον διαγωνισμό που τρέχει για την ΕΛΒΟ, για τα ναυπηγεία Ελευσίνας που θέλουν να συνδράμουν στην προσπάθεια εξυγίανσης των ναυπηγείων με την ΟΝΕΧ, για μεγάλες επενδύσεις στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και για τις επενδύσεις που έχουν ξεκινήσει στον τομέα του τουρισμού”.
Επίσης ανέφερε ότι “είδαμε τον επενδυτή των Brown Hotels που έχει αγοράσει, τους τελευταίους έξι μήνες, 29 ξενοδοχεία στην Αθήνα και 7 ξενοδοχεία στη Θεσσαλονίκη. Μέσα στα 29 είναι και το “ΑΚΡΟΠΟΛ” το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί από χθες το βράδυ”.
Ο κ. Γεωργιάδης σχολιάζοντας το ταξίδι στο Ισραήλ είπε ότι ήταν ένα πάρα πολύ εποικοδομητικό ταξίδι. “Είναι σημαντικό ότι το πρώτο ταξίδι του πρωθυπουργού μετά την κρίση του Covid -19 ήταν στο Ισραήλ και ότι η πρώτη επίσημη επίσκεψη πρωθυπουργού στο Ισραήλ μετά τον Covid-19 ήταν του Έλληνα πρωθυπουργού. Αυτό από μόνο του κάτι δηλώνει για τις σχέσεις και τη συμμαχία των δύο χωρών αλλά και για το πως βλέπουν το μέλλον τους” είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι “η σχέση μας μ με το Ισραήλ δεν είναι μόνο όσον αφορά στη σχέση μας με την Τουρκία και την άμυνά μας. Είναι πολύ ευρύτερη. Σίγουρα η σύσφιξη αυτών των σχέσεων δημιουργεί για την Τουρκία ένα μεγαλύτερο στρατηγικό αδιέξοδο στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά ο σκοπός του ταξιδιού δεν είναι μόνο η Τουρκία”.
Για το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού ο υπουργός δήλωσε: “Οι υπουργοί έχουμε υποχρέωση να κάνουμε τη δουλειά μας μέχρι την τελευταία στιγμή. Ο κύριος πρωθυπουργός πάντα έχει το δικαίωμα να κάνει αλλαγές όταν εκείνος νομίζει”.
πηγη ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.