, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Ο σχεδιασμός του Υπουργείου Οικονομικών για μείωση φόρων

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει προχωρήσει στη χάραξη ενός νέου οδικού χάρτη για τη μείωση του φορολογικού βάρους στην οικονομία. Έχουν προχωρήσει στην εκπόνηση νέων σεναρίων για την πορεία της οικονομίας και με βάση αυτά έχουν ήδη εκπονήσει νέα σχέδια για τις μειώσεις φόρων.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό οι μειώσεις θα αφορούν την άμεση αλλά και την έμμεση φορολογία. Ο νέος σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με τη φορολογία προβλέπει τα εξής: “Ψαλίδι” των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες. Προτεραιότητα είναι η μείωση των εργοδοτικών εισφορών προκειμένου να μειωθεί το μη μισθολογικό κόστος και να γίνει πιο ελκυστική η πρόσληψη εργαζομένων για τις επιχειρήσεις. Στο τραπέζι βρίσκεται η μείωση του ανώτατου ορίου αποδοχών επί των οποίων υπολογίζονται ασφαλιστικές εισφορές. Μείωση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή. Ο συντελεστής είναι σήμερα 24% και η προεκλογική δέσμευση της ΝΔ είναι η μείωσή του στο 20%. Έναρξη της μείωσης της εισφοράς αλληλεγγύης που επιβάλλεται στο σύνολο του εισοδήματος φυσικών προσώπων. Και έναρξη της μείωσης έως και την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. Στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών περιλαμβάνεται η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ.
Πηγή πληροφοριών: εφημερίδα Ημερησία

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.