, Τρίτη
23 Απριλίου 2024

search icon search icon

Τι αλλάζει από σήμερα ως προς την αποζημίωση απόλυσης

Από σήμερα, 1η Ιουλίου 2019 θα πρέπει να πιστώνονται υποχρεωτικά στον τραπεζικό λογαριασμό οι αποδοχές των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα αλλά και η αποζημίωση απόλυσης.
Όπως αναφέρεται σε κοινή απόφαση των υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών,”οι εργοδότες θα καταβάλλουν τις αποδοχές των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και την αποζημίωση απόλυσής τους, αποκλειστικά σε λογαριασμούς πληρωμών των δικαιούχων μισθωτών, αναφέροντας για κάθε καταβολή την αιτιολογία και το χρονικό διάστημα που αφορά. Η καταβολή των αποδοχών και της αποζημίωσης απόλυσης στους λογαριασμούς των δικαιούχων μισθωτών γίνεται με οποιονδήποτε τρόπο, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής ή παρόχων υπηρεσιών πληρωμών”.

Μεταξύ άλλων στην ΚΥΑ επισημαίνονται τα εξής:
Κυρώσεις
“Στον εργοδότη που παραβαίνει τις διατάξεις του άρθρου 1 επιβάλλονται κυρώσεις από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, σύμφωνα με τα άρθρα 23 και 24 του ν. 3996/2011, όπως ισχύουν”.

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να επικαλούνται τους βάσιμους λόγους για τις απολύσεις εργαζομένων , σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη.

Οι επιχειρηματίες θα μπορούν να επικαλούνται, όταν συμπληρώνουν το έντυπο Ε6 – για την καταγγελία σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου (με ή χωρίς προειδοποίηση) – στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη,τον βάσιμο λόγο από μία λίστα τιμών που θα δίνει τρεις επιλογές:
– Ικανότητα εργαζομένου κατά την εκτέλεση της εργασίας,
– Συμπεριφορά του εργαζομένου και

– Λειτουργικές απαιτήσεις της επιχείρησης
πηγή enikonomia.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.