, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Έτοιμη να προσφύγει στη Διαιτησία η διοίκηση του ΟΑΣΘ

Έτοιμη να προσφύγει στην Διαιτησία, αν μέχρι τα μέσα Μαρτίου δεν έχει λάβει απάντηση στην επιστολή που απέστειλε στα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών, αναφορικά με τις οφειλές, ύψους άνω των 100 εκατ. ευρώ, του ελληνικού Δημοσίου προς τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, είναι η διοίκηση του οργανισμού, όπως επισήμανε ο πρόεδρός του, Χρήστος Στεφανίδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Στείλαμε την επιστολή ζητώντας τις νόμιμες οικονομικές διεκδικήσεις μας για την περίοδο ως τις 6/2 και αν μέχρι τα μέσα Μαρτίου δεν μας απαντήσουν, που δεν το βλέπω, θα προσφύγουμε άμεσα στη Διαιτησία», υπογράμμισε ο κ. Στεφανίδης, προσθέτοντας: «Στο μεταξύ, εξακολουθούμε να εισπράττουμε το ΦΠΑ με 13% και να τον αποδίδουμε με 24%. Από τις 10/10/2016 θέσαμε το ζήτημα με το ΦΠΑ και ενώ φτιάχτηκε και σχετική ΚΥΑ, τελικά δεν ψηφίστηκε ποτέ».
Όπως επισήμανε, το ελληνικό Δημόσιο οφείλει στον ΟΑΣΘ περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ για τη διετία 2015-2016 (47 εκατ. ευρώ και 53 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα), πέραν της καταβληθείσας τακτικής οικονομικής επιχορήγησης. Μάλιστα, όπως διευκρίνισε, στο ποσό αυτό προστίθενται και άλλα 14,5 εκατ. ευρώ, που αφορούν οφειλές του ελληνικού Δημοσίου στον οργανισμό για το 2014, για τις οποίες έχει γίνει ήδη προσφυγή στη Διαιτησία και ενώ η υπόθεση συζητήθηκε τον Μάιο του 2016, ακόμη δεν εκδόθηκε απόφαση.
Στο μεταξύ, όπως είπε ο κ. Στεφανίδης, στα προαναφερόμενα ποσά δεν συμπεριλαμβάνονται οι οικονομικές απαιτήσεις του ΟΑΣΘ για τη δωρεάν μεταφορά των ανέργων. «Μόνο για τους δύο πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, ο ΟΑΣΘ επιβαρύνθηκε με τα ποσά 163 προστίμων, που έφεραν στον οργανισμό 113 άνεργοι» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.