Ειδήσεις για τη ΔΕΘ μέσω… Πεκίνου!

Μνημόνιο συνεργασίας με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Κίνας, «Νέα Κίνα» (Xinhua News Agency), υπέγραψε σήμερα η ΔΕΘ-Helexpo στα γραφεία του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στην Αθήνα, συσφίγγοντας ακόμα περισσότερο τους δεσμούς της με την χώρα που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην 82η ΔΕΘ ως τιμώμενη.
Το Xinhua News Agency, που είναι ο μεγαλύτερος όμιλος media στην Κίνα, θα αποτελέσει τον διεθνή εταίρο επικοινωνίας της ΔΕΘ-Helexpo και μέσω των δημοσιογραφικών του εργαλείων θα δώσει διεθνή χαρακτήρα στις εκθεσιακές δράσεις και στα νέα της εταιρείας, αναμεταδίδοντάς τα τόσο στην Κίνα όσο και σε άλλες χώρες όπου δραστηριοποιείται. Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Κίνας θα έχει παρουσία στην 82η ΔΕΘ.
Την ευθύνη της δημοσιογραφικής κάλυψης των νέων της ΔΕΘ-Helexpo αναλαμβάνει το γραφείο Αθηνών του Xinhua News Agency -που είναι η βάση του στην Ελλάδα- υπό την εποπτεία του πρακτορείου από τα κεντρικά του στο Πεκίνο, αλλά και του περιφερειακού ευρωπαϊκού γραφείου του στις Βρυξέλλες.
Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν από την πλευρά του εθνικού εκθεσιακού φορέα ο διευθύνων σύμβουλος, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης και από την πλευρά του Xinhua News Agency ο επικεφαλής ανταποκριτής, κ. Chen Zhanjie.
Η ΔΕΘ-Helexpo έχει ήδη δρομολογήσει μια σειρά πρόδρομων εκδηλώσεων ενόψει της κινεζικής συμμετοχής στην 82η ΔΕΘ, οι οποίες θα προετοιμάσουν το έδαφος για την παρουσία της Κίνας ως τιμώμενης χώρας στη φετινή διοργάνωση.