, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ειδικοί εισαγγελείς για την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου – Στο 1,5 δισ. ευρώ η φοροδιαφυγή

Την τοποθέτηση ειδικού εισαγγελέα ανά περιοχήγια την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου και τη διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών ζητά με εγγύκλιό του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, υπογραμμίζοντας ότι η φοροδιαφυγή αγγίζει το 1,5 δισ. ευρώ ετησίως.
Ο κ. Βουρλιώτης αναφέρει ότι ο παράνομος τζόγος αποτελεί εστία διαφθοράς αλλά και αιμορραγίας εκατοντάδων εκατομμυρίων σε ετήσια βάση ο οποίος κυρίως γίνεται μέσω Διαδικτύου και χωρίς την απαιτούμενη άδεια.
Οπως υποστηρίζει, το φαινόμενο αυτό σχετίζεται και με άλλα σοβαρά αδικήματα, όπως ξέπλυμα, απάτη μέσω υπολογιστή, κ.α. και συναντάται κατά κύριο λόγο σε σε ίντερνετ καφέ όπου έχουν εγκατασταθεί παιγνιομηχανές και ηλεκτρονικοί υπολογιστές των οποίων το λογισμικό έχει τροποποιηθεί δίνοντας τη δυνατότητα για παράνομο στοιχηματισμό.
Στις επιχειρήσεις αυτού του είδους, οι πραγματικοί ιδιοκτήτες είθισται να απουσιάζουν μόνιμα, ενώ οι εργαζόμενοι είναι ασφαλιστικά ακάλυπτοι.
Ο κ. Βουρλιώτης, με την εγκύκλιό του παραγγέλλει σε όλους τους Εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας όταν σχηματίζουν δικογραφίες να αποφεύγουν να τις διαχωρίζουν, καθώς και να τηρούνται λεπτομερή στατιστικά στοιχεία για τους ελέγχους που διενεργούνται κάθε μήνα από τις εισαγγελικές ή τις αστυνομικές αρχές. imerisia.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.