, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ευκαιρίες απασχόλησης στη Βόρεια Ελλάδα!

φωτο: Σάββας Αυγητίδης
# Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά ενός ατόμου για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Διεύθυνσης Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης που εδρεύει στο Νομό Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ΔΕ Οδηγό με οκτάμηνη σύμβαση. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.4 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας στην ακόλουθη διεύθυνση: ΔΕΔΔΗΕ/ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ, Εθνικής Αμύνης 9Α, Τ.Κ. 546 21 υπόψη κυρίας Βαρέση Σταματίας (τηλ. επικοινωνίας: 2310-360251). Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων. Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων: α) στην υπηρεσία στην ανωτέρω διεύθυνση• ή στον δικτυακό τόπο του ΔΕΔΔΗΕ http://www.deddie.gr β) στο δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και συγκεκριμένα ακολουθώντας από την κεντρική σελίδα τη διαδρομή: Πολίτες Έντυπα – Διαδικασίες Διαγωνισμών Φορέων Ορ. Χρόνου ΣΟΧ γ) στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) αλλά και στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση (www.kep.gov.gr).
# Εντός του Νοεμβρίου ο ΟΑΕΔ θα προκηρύξει νέο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους, από 30 έως 49 ετών. Το πρόγραμμα, όπως είπε η διοικήτρια του Οργανισμού, Μαρία Καραμεσίνη, θα προσφέρει τη δυνατότητα σε αυτούς που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ για τρεις μήνες να προσληφθούν σε νέες θέσεις εργασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ). Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις ηλεκτρονικά στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ και στο σύστημα του υπουργείου Ανάπτυξης, εξήγησε η κ. Καραμεσίνη. Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ είπε, επίσης, ότι το πρόγραμμα στοχεύει στην απορρόφηση της ανεργίας για τις ηλικίες που απευθύνεται. Τόνισε ότι οι επιχειρήσεις ζητούν κυρίως άτομα 30 ετών για προσλήψεις, αλλά ο οργανισμός επεκτείνει το πρόγραμμα για άτομα μέχρι 49 ετών. Η επιχορήγηση των επιχειρήσεων για κάθε άνεργο που προσλαμβάνεται θα ξεκινά από την ημερομηνία πρόσληψής του και θα καταβάλλεται για 12 μήνες.
# Ο νέος υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Π. Κουρουμπλής, έχει ήδη επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ ζητώντας την επίσπευση της διαδικασίας προσλήψεων ώστε να στελεχωθούν με πολιτικό προσωπικό τόσο το Υπουργείο όσο και οι συγκεκριμένοι Οργανισμοί. Προαναγγελία προσλήψεων έχει γίνει και από τον ΟΛΘ, για τον οποίο η διαγωνιστική διαδικασία πώλησης βρίσκεται σε εξέλιξη (γίνονται διαβουλεύσεις για την οριστικοποίηση της σύμβασης παραχώρησης προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσει η διαδικασία κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών). Σημειώνεται ότι οι εποπτευόμενοι από το υπουργείο οργανισμοί λιμένων αποτελούν μια από τις εν δυνάμει δεξαμενές απορρόφησης των υπαλλήλων του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, οι οποίοι θα κάνουν χρήση της δυνατότητας για μετάταξη, κατά τα προβλεπόμενα στο νόμο που ψηφίστηκε από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου, στο πλαίσιο της έγκρισης της συμφωνίας πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ. Μεταξύ των οργανισμών λιμένων, περιλαμβάνονται και 10 λιμάνια των οποίων οι μετοχές έχουν μεταφερθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, όπως Ηγουμενίτσα, Πάτρα, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Ηράκλειο, Λαύριο κλπ.
#Αεροσυνοδούς στη Θεσσαλονίκη αναζητεί για ακόμη μία φορά η αεροπορική εταιρία Ryanair. Οι διαθέσιμες θέσεις αφορούν βάσεις σε όλη την Ευρώπη συμπεριλαμβάνοντας την Ιρλανδία, την Αγγλία, την Ισπανία, τη Γερμανία και την Ελλάδα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στο: www.crewlink.ie/en/recruitment-days. Στη Θεσσαλονίκη οι αιτήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 30 Οκτωβρίου.
# Ολοκληρώθηκε από τον Όμιλο Sani/Ikos η εξαγορά των ξενοδοχείων Corfu Chandris και Dassia Chandris στην Κέρκυρα, όπως και του παλαιού ξενοδοχείου Club Med Kefalos στην Κω με σκοπό την πλήρη ανακατασκευή και λειτουργία τους υπό το εμπορικό σήμα της Ikos Resorts. Στην Κέρκυρα, τα δύο ιστορικά ξενοδοχεία θα ανακαινιστούν πλήρως και θα λειτουργήσουν ως ενιαία μονάδα με 410 δωμάτια, σουίτες και bungalows, τον Μάιο του 2018. H συνολική επένδυση θα ανέλθει σε 110 εκατομμύρια Ευρώ. Στην Κέφαλο της Κω, η επί σειρά ετών κλειστή ξενοδοχειακή μονάδα Club Med Kefalos, θα ανακαινισθεί πλήρως, θα επεκταθεί και θα λειτουργήσει επίσης με 410 δωμάτια, σουίτες και bungalows, την άνοιξη του 2019. Η συνολική επένδυση θα ανέλθει σε 90 εκατομμύρια Ευρώ και θα οδηγήσει στην επανένταξη αυτής της εξαιρετικής ομορφιάς, παραθαλάσσιας τοποθεσίας της χώρας, ενισχύοντας την πρωταγωνιστική θέση της Κω στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Η προσθήκη των Ikos Dassia και Ikos Kefalos στο δυναμικό του Ομίλου Sani/Ikos αναμένεται να δημιουργήσει με την έναρξη της λειτουργίας τους, 1.000 νέες θέσεις απασχόλησης. Παράλληλα, βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ στην Χαλκιδική για τον χειμώνα 2016/2017.
# Το Εργαστήριο Ενεργοποίησης – Κοινητοποίησης Ανέργων, στο πλαίσιο του στόχου που έχει θέσει για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανέργους, θα ενεργοποιήσει ο OAEΔ την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου από τις 9.30-14.30 θα υλοποιήσει στους νομούς της Θεσσαλονίκης. Μέσω του Εργαστηρίου θα παρασχεθεί στους συμμετέχοντες ολοκληρωμένη βιωματική πληροφόρηση σχετικά με τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες που υλοποιούνται από τον ΟΑΕΔ, όπως Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Συμβουλευτική των Τεχνικών Αναζήτησης Εργασίας, Συμβουλευτική Ανάληψης Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών. Μετά τη διεξαγωγή του Εργαστηρίου, οι ωφελούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν σε ολοκληρωμένα προγράμματα συμβουλευτικής. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν το διαδικτυακό τόπο του Οργανισμού www.oaed.gr.
# Ως η μεγαλύτερη τουριστική διοργάνωση των Βαλκανίων εδραιώθηκε το εκθεσιακό «δίδυμο» Philoxenia-Hotelia. Με δεδομένη τη σημαντική αύξηση τόσο των ποσοτικών όσο και των ποιοτικών μεγεθών των δύο εκθέσεων, ο πρωταγωνιστικός τους ρόλος στην ευρύτερη περιοχή επιβεβαιώθηκε έμπρακτα. Η συνολική επισκεψιμότητα στις δύο εκθέσεις αυξήθηκε κατά 46% έναντι της περσινής διοργάνωσης, με πάνω από 20.000 άτομα να περνούν τις πύλες τους, ο αριθμός των εμπορικών επισκεπτών σχεδόν διπλασιάστηκε, καθώς η αύξηση άγγιξε το 91%, ενώ οι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες ήταν κατά 70% περισσότεροι. Πάνω από 5.500 επιχειρηματικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν μεταξύ εμπορικών επισκεπτών και εκθετών μέσα σε ένα μόλις τριήμερο, ανοίγοντας τον δρόμο για τη σύναψη συμφωνιών. Οι συνολικά 621 εκθέτες, οι 383 hosted buyers από 34 χώρες και τα περισσότερα από 20.000 τ.μ. εκθεσιακού χώρου που καλύφθηκαν συνέθεσαν το προφίλ των Philoxenia και Hotelia, που ήταν οι μεγαλύτερες της τελευταίας πενταετίας. Τις σημαντικές προοπτικές που εμφανίζει για την Ελλάδα η τουριστική αγορά της Κίνας ανέδειξε το σεμινάριο «Εξερχόμενος Τουρισμός από την Κίνα (σχεδόν) όλα όσα θα θέλατε να μάθετε», το οποίο διοργάνωσε η ΔΕΘ-Helexpo σε συνεργασία με την Tourism Generis. Δεκάδες ήταν οι εκδηλώσεις τουριστικού ενδιαφέροντος που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Philoxenia από φορείς όλης της χώρας, δίνοντας το στίγμα του ελληνικού τουρισμού και αναδεικνύοντας τις ανάγκες και τις προοπτικές του.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.