, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς η είσπραξη οφειλών υπέρ των ΕΛΤΑ

Γύρω στα 3,93 εκατ. ευρώ έχουν εισπράξει από 19 φορείς του Δημοσίου (υπουργεία, Γενικές Γραμματείες και Αποκεντρωμένες Διοικήσεις) τα ΕΛΤΑ, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται η είσπραξη επιπλέον 11 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, η είσπραξη των οφειλών πραγματοποιήθηκε μετά από παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού Νίκου Παππά προς τους ομολόγους του και κρίθηκε αναγκαία, ώστε να γίνει κατανοητή η ανάγκη ανταπόκρισης όλων στις υποχρεώσεις που έχουν προς τα ΕΛΤΑ.
Το σύνολο των χρημάτων που αναμένεται να μπει στα «ταμεία» του Οργανισμού θα φτάσει, περίπου τα 15 εκατ. ευρώ, ενώ σημειώνεται πως οι οφειλές των φορέων προς τα ΕΛΤΑ αγγίζουν τα 48 εκατ. ευρώ.
Το τελευταίο διάστημα έχει εισπραχθεί το 31,25% των συνολικών οφειλών.
Επίσης, πως πριν από περίπου ένα μήνα, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας είχε καταβάλει στα ΕΛΤΑ το ποσό των 6,6 εκατ. ευρώ, αποπληρώνοντας οφειλή της Πολιτείας προς τον Οργανισμό για τη διακίνηση του Τύπου στο εσωτερικό της χώρας, για το χρονικό διάστημα από 1 Νοεμβρίου 2013 έως 9 Αυγούστου 2015.
Στις 8 Δεκεμβρίου 2015, η ΓΓΕΕ είχε καλύψει οφειλές ύψους 7 εκατ. ευρώ για την περίοδο 1 Ιανουαρίου 2012- 31 Οκτωβρίου 2013.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.