, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΟΑΕΔ: Προσλήψεις σε πέντε δήμους της Θεσσαλονίκης- Πότε λήγει η προθεσμία των αιτήσεων

Πέντε δήμοι της Θεσσαλονίκης εντάχθηκαν στο δεύτερο κύκλο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, που θα υλοποιηθεί σε συνολικά 17 δήμους της χώρας.
Οι δήμου που επιλέχθησαν είναι: Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Θερμαϊκού, Καλαμαριάς, Κορδελιού – Ευόσμου και Παύλου Μελά. Oι παραπάνω δήμοι θεωρούνται θύλακες υψηλής ανεργίας.
Στους πέντε δήμους της Θεσσαλονίκης θα απασχοληθούν για οχτώ μήνες περισσότεροι από 1.000 άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, που πληρούν τα κριτήρια. Στο δήμο Παύλου Μελά οι προσλήψεις αφορούν περίπου 400 άτομα, στο δήμο Θερμαϊκού σε 116, στο δήμο Καλαμαριάς σε 260 και στο δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης σε 435.
«Η δράση στοχεύει αφενός στην άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται περισσότερο και αφετέρου στην αναβάθμιση των προσόντων των συμμετεχόντων ώστε να διευκολυνθούν στην επανένταξη τους στην αγορά εργασίας, με κατάρτιση και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΟΑΕΔ.
Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις κατατίθενται μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα και οι προϋποθέσεις έχουν ήδη ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.