, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στην αγορά των ΗΠΑ «συστήνει» τις ελληνικές επιχειρήσεις τροφίμων-ποτών η ΔΕΘ-Helexpo

Την ανάπτυξη συνεργασίας με τον Αμερικανικό φορέα Specialty Food Association (SFA) δρομολογεί η ΔΕΘ-Helexpo με στόχο να υποστηρίξει την διείσδυση Ελληνικών εταιρειών τροφίμων-ποτών στην κορυφαία αγορά των ΗΠΑ.
Ο φορέας SFA συνενώνει κάτω από την στέγη του επιχειρηματίες, εισαγωγείς, διανομείς, εμπόρους και ειδικούς, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Αμερικανική αγορά specialty foods, που είχε τζίρο 127 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2016.
Την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του SFA κ. Phil Kafarakis και σε συνάντησή του με την διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo μπήκαν οι βάσεις για την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.
«Είναι το καταλληλότερο χρονικά σημείο για τις Ελληνικές επιχειρήσεις τροφίμων να εκμεταλλευτούν τις πολλές ευκαιρίες και να διεισδύσουν στην αγορά των ΗΠΑ» δήλωσε ο κ. Kafarakis.
Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται ότι η SFA και η ΔΕΘ-Helexpo θα υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας κατά τη διάρκεια της έκθεσης Fancy Food τον Ιανουάριο του 2018 στο Σαν Φρανσίσκο.
Ο σημαντικότερος «σταθμός» της συνεργασίας αυτής το 2018 θα είναι η 83η ΔΕΘ, με δεδομένο ότι οι ΗΠΑ θα είναι η Τιμώμενη Χώρα, ενώ στην έκθεση Detrop του 2019 η έκθεση Fancy Food θα συμμετάσχει με ένα περίπτερο αφιερωμένο στην τεχνολογία του κλάδου τροφίμων.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.