, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ανοίγει σήμερα η e-πλατφόρμα 120 δόσεων σε Ταμεία

Σήμερα ξεκινάει η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ, για την υπαγωγή στη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως και 120 δόσεις, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.
Όπως τονίζεται, η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, θα εγκαινιάσουν τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στις 10:30 το πρωί, στα γραφεία της διοίκησης του ΕΦΚΑ και αμέσως μετά η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη στο κοινό.

Μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου ανοικτή η ρύθμιση
Η πλατφόρμα θα λειτουργήσει μέσω της ιστοσελίδας του ΕΦΚΑ και θα είναι εύχρηστη, προκειμένου κάθε ασφαλισμένος ή υποψήφιος συνταξιούχος να μπορεί να ενταχθεί ηλεκτρονικά στη ρύθμιση. Η ρύθμιση θα μείνει ανοιχτή μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου και μέχρι τότε θα μπορεί κάποιος να ενταχθεί.
Σύμφωνα με το υπουργείο η πλατφόρμα θα ενημερώνει τον ασφαλισμένο για το πώς διαμορφώνεται η νέα οφειλή του μετά το κούρεμα των προσαυξήσεων και το κούρεμα της βασικής οφειλής, που προβλέπεται για πρώτη φορά. Το νέο ποσό της μειωμένης οφειλής θα μπορεί να αποπληρώνεται σε έως 120 δόσεις, με ελάχιστο ποσό δόσης τα 50 ευρώ.
Παράλληλα, ο ασφαλισμένος θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει αν δεν θέλει το κούρεμα της βασικής οφειλής και θέλει να την αποπληρώσει ολόκληρη, προκειμένου να έχει υψηλότερη ανταποδοτική σύνταξη στο μέλλον.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.