, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κ. Παπανάτσιου: Μετά το Πάσχα οι 120 δόσεις

φωτο eurokinissi.gr

Μετά το Πάσχα θα έρθει η ρύθμιση των 120 δόσεων προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, προανήγγειλε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και με βάση τα όσα είπε η ίδια σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, “δεν είναι καν θέμα συζήτησης με τους θεσμούς οι 120 δόσεις. Θα εφαρμοστεί οπωσδήποτε” και πρόσθεσε ότι “θα έρθουν μαζί οι ρυθμίσεις και για τα Ταμεία και την εφορία μετά το Πάσχα”.
Σύμφωνα με την ίδια “τα χαμηλά εισοδήματα θα έχουν πιο ευνοϊκές ρυθμίσεις. Εκεί θα εφαρμόζονται οι 120 δόσεις σε περισσότερους. Στα πιο υψηλά εισοδήματα οι δόσεις θα καθορίζονται ανάλογα με το εισόδημα και το ύψος της οφειλής. Γίνονται σκέψεις για μίνιμουμ αριθμό δόσεων τις 18 και μάξιμουμ τις 120”.
Όσον αφορά τις πληροφορίες για νέο πακέτο φοροελαφρύνσεων , η κ. Παπανάτσιου είπε τα εξής: “Η οικονομία πηγαίνει καλά, το 10ετές πολύ καλά, έχουμε βγει από μνημόνια, κάναμε αίτημα στον ESM για αποπληρωμή μέρους των δανείων του ΔΝΤ. Αυτό το κλίμα μας επιτρέπει να προχωρήσουμε σε κάποια μέτρα. Συζητάμε διάφορα, τα κοστολογούμε και μετά τις γιορτές θα δούμε. Και μείωση ΦΠΑ έχει συζητηθεί και μείωση φορολογικών συντελεστών έχει συζητηθεί. Τα κοστολογούμε… Έχουμε κάνει κινήσεις για τη μεσαία τάξη, έχουν χαμηλώσει οι εισφορές του ΕΦΚΑ, έχει μειωθεί ο συντελεστής από το 26%”.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.