, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τον Ιούνιο η πρώτη σύνοδος της ολομέλειας για τα εμπορικά σήματα με το όνομα "Μακεδονία"

Κοινό ανακοινωθέν εξέδωσε η Διεθνής Ομάδα Εμπειρογνωμόνων της Ελλάδας και των Σκοπίων, για τα εμπορικά σήματα και ονόματα με το «Μακεδονία».
Το κοινό ανακοινωθέν εξεδόθη μετά την συνάντηση που είχαν σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Υφυπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας.
Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να συγκληθεί η πρώτη σύνοδος ολομέλειας τον Ιούνιο.
«Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας συναντήθηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη.
Με την έναρξη των εργασιών της «Διεθνούς Ομάδας Εμπειρογνωμόνων» της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας για εμπορικά ονόματα, εμπορικά σήματα και εμπορικά σήματα, και οι δύο πλευρές συμφωνήσαμε και θέσαμε τα πολιτικά θεμέλια για να συγκληθεί η πρώτη σύνοδος ολομέλειας τον Ιούνιο. Παράλληλα, υπογράψαμε και αποστείλαμε επιστολές στην IPO (Intellectual Property Office)  της ΕΕ και στον WIPO (World Intellectual Property Organization) αντιστοίχως, καλώντας τους να διορίσουν εμπειρογνώμονες ώστε να συμβουλεύουν ad hoc την εν λόγω “Διεθνή Ομάδα”.
Αυτό το στέρεο βήμα, άρρηκτα συνδεδεμένο με τον θεσμοθετημένο διάλογο των επιχειρηματικών κοινοτήτων, είναι απτή απόδειξη της πλήρους δέσμευσης των χωρών μας στη “Συμφωνία Πρεσπών” και της συνεχιζόμενης δέσμευσής μας στην εμβάθυνση της συνεργασίας προς όφελος των διμερών δεσμών και της περιοχής ως συνόλου», τονίζεται στο κοινό ανακοινωθέν.

#Tags: Ελλάδα

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.