05:01, Σάββατο
21 Μαΐου 2022

To 48% των Ελλήνων θεωρεί ότι η Ελλάδα έχει ωφεληθεί από την ένταξη στην ΕΕ

Οι μισοί σχεδόν Ελληνες πιστεύουν ότι η Ελλάδα επωφελείται από την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση σύμφωνα με την έρευνα Parlameter του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τα αποτελέσματα της οποίας θα δημοσιευτούν αύριο.
Το ποσοστό των Ελλήνων που θεωρούν θετικό το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται στην ΕΕ είναι στο 48% και είναι αυξημένο κατά 4 μονάδες σε σχέση με το 2016 αλλά αρκετά χαμηλότερο από τον μέσο όρο που διαμορφώνεται στο 64%.
Ειδικότερα, η ένταξη στην ΕΕ έχει ευνοήσει τη χώρα τους, υποστηρίζουν τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων στην πανευρωπαϊκή έρευνα του ΕΚ, που δημοσιεύεται στις 18 Οκτωβρίου.
Το ποσοστό αυτό (64%) είναι αυξημένο κατά τέσσερις μονάδες σε σχέση με το 2016, ενώ το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν ότι η χώρα τους δεν έχει επωφεληθεί  από την ένταξη της στην ΕΕ, έχει μειωθεί κατά έξι μονάδες (από 31% στο 25%).
Τα αποτελέσματα διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Στην Ελλάδα από 44% που ήταν το 2016, το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν ότι η χώρα τους έχει επωφεληθεί  από την ένταξη της στην ΕΕ αυξήθηκε κατά τέσσερις μονάδες και έφτασε το 48%, ενώ στην Κύπρο το αντίστοιχο ποσοστό αυξήθηκε κατά μια μόλις μονάδα σε σχέση με το 2016 και έφτασε το 45%.