, Τετάρτη
01 Φεβρουαρίου 2023

50.000 θέσεις εργασίας από τον ΟΑΕΔ

oaed

Το νέο πρόγραμμα  προσλήψεων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ από το οποίο  θα ωφεληθούν με πεντάμηνη απασχόληση 50.000 άνεργοιθα ανακοινώσει σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν άνεργοι ηλικίας 29 έως 66 οι οποίοι   θα απασχοληθούν για πέντε μήνες σε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπηρεσίες του Δημοσίου.

Στόχος του προγράμματος  «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα 2014-2015» είναι η άμεση στήριξη και ανακούφιση κοινωνικά ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων – κυρίως νοικοκυριών που δεν εργάζεται κανένα μέλος.

Οσοι απασχοληθούν στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων θα έχουν για πρώτη φορά τη δυνατότητα να εντάσσονται στα βαρέα και ανθυγιεινά ενώ  προβλέπεται και η χορήγηση ολιγοήμερης άδειας με αποδοχές, κατά τη διάρκεια της πεντάμηνης σύμβασης.

Εκτός από τον υπουργό, Γιάννη Βρούτση, και τον αρμόδιο υφυπουργό, Γιάννη Πλακιωτάκη  στην εκδήλωση θα παρευρίσκονται  ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Θόδωρος Αμπατζόγλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας κ. Κώστας Αγοραστός και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ. Γιώργος Πατούλης.

Πηγή: toxrima.gr