, Τετάρτη
21 Φεβρουαρίου 2024

«Αν δεν κλείσει η συμφωνία, τα χρήματα θα πάνε σε μισθούς και συντάξεις»

μακης μπαλαουρας
«Παίζεται ένα χοντρό παιχνίδι που έχει πολλαπλά στοιχεία χτυπήματος τα οποία δεν αφορούν μόνο στην Ελλάδα, είναι σαν να τσακώνονται τα βουβάλια και να κινδυνεύουν τα βατράχια. Το ΔΝΤ θέλει να φύγει κι έτσι πρέπει να πάρει τα λεφτά του πίσω. Υπάρχουν για την Ελλάδα πάνω από 30 δις που πρέπει να πάρει το ΔΝΤ για να φύγει και αυτά τα λεφτά πρέπει κάποιοι να τα χρεωθούν», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας.
Ο ίδιος μάλιστα εκτίμησε ότι: «παίζουν τον εξευτελισμό της κυβέρνησης για να μην γίνει αναφορά πολιτική και ιδεολογική στους λαούς της Ευρώπης ότι ένας λαός και μια κυβέρνηση μπορεί να αντιστέκεται και να προχωράει μπροστά».
Eπίσης, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα «να μην υποχωρήσει, γιατί έχουμε υποχωρήσει πολύ μέχρι τώρα. Η δυναμική και η αποδοχή από τον κόσμο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι σε ασύλληπτα επίπεδα. Ακόμα και οι λογικές του ΔΝΤ είναι υφεσιακές, δεν έχουν μια προοπτική. Προσδοκώ, με μια μικρή επιφύλαξη, ότι η κεντρική ηγεσία της ΕΕ το έχει κατανοήσει. Εμείς πολιτικοποιήσαμε το ζήτημα και ποντάρουμε στο ότι θα υπάρξει πολιτική λύση».
«Βλέπω αθέτηση πληρωμών στο ΔΝΤ αν δεν υπάρχει συμφωνία. Αν δεν κλείσει συμφωνία, τα χρήματα δεν θα πάνε στο ΔΝΤ, θα πάνε στους μισθούς και τις συντάξεις», κατέληξε ο κ. Μπαλαούρας μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha.