, Πέμπτη
02 Φεβρουαρίου 2023

Αύξηση 72,4% των επισκεπτών της ΔΕΘ

dethΗ Θεσσαλονίκη επέστρεψε στη ΔΕΘ. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύουν τα απολογιστικά στοιχεία για την 78η διοργάνωση, που έκλεισε τις πύλες της στις 15 Σεπτεμβρίου. Ειδικότερα, ο αριθμός των επισκεπτών ανήλθε στους 181.050, καταγράφοντας την εντυπωσιακή αύξηση του 72,4% έναντι της περσινής διοργάνωσης.

Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο που δείχνει πως ο απλός κόσμος αγκάλιασε τη φετινή Έκθεση είναι η αύξηση των εισιτηρίων κατά 93%. Μάλιστα ενδεικτικό της δυναμικής της διοργάνωσης, που κάποιες ημέρες δεν είχε σύμμαχο τον καιρό, ήταν ότι την τελευταία ημέρα ο αριθμός των επισκεπτών έφτασε τις 39.618, σημειώνοντας αύξηση κατά 63% έναντι της αντίστοιχης περσινής ημέρας. Εντυπωσιακό στοιχείο ήταν επίσης πως η συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών ήταν νέοι μεταξύ 16 και 35 ετών, γεγονός που δείχνει ότι η νέα γενιά δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη ΔΕΘ.

Ο συνδυασμός του εμπορικού και επιχειρηματικού χαρακτήρα της Έκθεσης με την πλούσια «βεντάλια» ψυχαγωγικών εκδηλώσεων που σχεδίασε η ΔΕΘ-Helexpo σε συνεργασία και με φορείς της πόλης, συνέβαλε στην επίτευξη του βασικού στόχου της εταιρείας για τη φετινή διοργάνωση, που δεν ήταν άλλος από την επιστροφή της Θεσσαλονίκης στη ΔΕΘ, τη σύσφιξη των δεσμών του κόσμου με έναν θεσμό σύμβολο για την πόλη. Η 78η ΔΕΘ έγινε τελικά… μόδα και είχε, πέρα από τα στοιχεία της επιχειρηματικότητας, της τεχνολογίας και της καινοτομίας, τον χαρακτήρα μιας μεγάλης γιορτής στην οποία συμμετείχε όλη η πόλη και όχι μόνο.

Με τη λήξη της 78ης ΔΕΘ η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo απένειμε επαίνους σε όλους τους εκθέτες για τη συμμετοχή τους, ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη χρονιά. Μάλιστα, ήδη μεγάλος αριθμός εκθετών υπέγραψε δηλώσεις συμμετοχής για την 79η ΔΕΘ.

Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της ΔΕΘ-Helexpo θέλουν να ευχαριστήσουν τους εκθέτες, αλλά κυρίως τους επισκέπτες για την ανταπόκρισή τους και να δηλώσουν ότι θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για την επιτυχία και της επόμενης διοργάνωσης. Η εταιρεία άλλωστε έχει ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό της 79ης ΔΕΘ, φιλοδοξώντας να είναι ακόμα μεγαλύτερη και πιο ελκυστική.

Η φετινή διοργάνωση δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τη συμβολή των χορηγών. Μέγας χορηγός της 78ης ΔΕΘ ήταν ο ΟΠΑΠ, στις συναυλίες ο Μασούτης,  στα εισιτήρια η Domotel,  στις παράλληλες εκδηλώσεις το ενεργειακό ποτό Jaguar, που ήταν και μεγάλος χορηγός στο Beach Volley, στο e-gaming οι Red Bull, Samsung, Alienware, XBOX, GNET και Razer, στο Beach Volley οι Mega Security, Edenred, Sport 2000, Πρωτοπόροι και Underarmour, ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή της MLS Πληροφορική που «έντυσε» την Πύλη του Συντριβανίου.