, Παρασκευή
18 Απριλίου 2025

search icon search icon

Barclays: Η Ελλάδα ανακάμπτει αλλά η Ευρώπη χρειάζεται τη βοήθεια του Ντράγκι

F2D09F616BC46792CAB51491B979212DΗ Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης, διαπιστώνει η Barclays έπειτα από την ανακοίνωση των στοιχείων της Eurostat και της ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ του δεύτερου τριμήνου.

Όπως σημειώνει ο βρετανικός επενδυτικός οίκος, η πτώση του ελληνικού ΑΕΠ σχεδόν σταμάτησε, με τα στοιχεία να επιβεβαιώνουν ότι η οικονομία σταθεροποιείται.

Παρότι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δεν δίνουν σε αυτή τη φάση λεπτομέρειες ως προς τους επιμέρους τομείς της οικονομίας, εντούτοις, η Barclays πιστεύει ότι η ελληνική οικονομία έλαβε ώθηση στο τρίμηνο από την εσωτερική ζήτηση. Συγκεκριμένα, θεωρεί ότι η τελευταία βελτίωση των συνθηκών στην αγορά απασχόλησης, σε συνδυασμό με την επίμονη (και αναγκαία) πτώση στις τιμές καταναλωτή, στήριξαν την ιδιωτική κατανάλωση.

Μετά από αυτά, η Barclays επιμένει στην εκτίμησή της ότι η ελληνική οικονομία θα εμφανίσει μικρή ανάπτυξη φέτος, της τάξης του 0,5% και θα ανοίξει το βήμα της στο 2,4% το 2015.
protothema.gr

#Tags: Ελλάδα

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.