22:04, Σάββατο
13 Αυγούστου 2022

Big deal Alpha Bank – Nexi με σφραγίδα Ψάλτη

Κολοσσιαία συμφωνία συνεργασίας στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών συνήψε η Alpha Bank με τη Nexi, κάτι που αντανακλά την εμπιστοσύνη της ιταλικής εταιρείας στις προοπτικές τόσο της ελληνικής τράπεζας όσο και γενικά της ελληνικής οικονομίας.

Του: ΛΟΥΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Η σπουδαία συμφωνία οδηγεί σε περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς μέσα από τη δημιουργία της εταιρείας Nexi Payment, η οποία αποτελεί κοινοπραξία των δύο εταιρειών. Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ελληνικής τράπεζας Βασίλης Ψάλτης, «η Alpha Bank βρίσκεται σταθερά στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας στον τομέα των ψηφιακών συναλλαγών και είναι η πρώτη τράπεζα που έβαλε το ψηφιακό πορτοφόλι στην καθημερινότητα των Ελλήνων, ενώ σήμερα παρέχει τη μεγαλύτερη επιλογή ψηφιακών wallets και κατέχουμε ηγετική θέση στην αποδοχή ηλεκτρονικών πληρωμών με μερίδιο της τάξεως του 25% περίπου».

Ήδη μέσα από αυτήν τη συνεργασία έχουν δημιουργηθεί νέες καινοτόμες λύσεις Nexi, οι οποίες απευθύνονται στις επιχειρήσεις, όπως η εφαρμογή Nexi SoftPos, η οποία μετατρέπει το smartphone σε ένα ολοκληρωμένο τερματικό Pos, καθώς και προηγμένης τεχνολογίας τερματικά όπως το Nexi SmartPos με εκτυπωτή και το Nexi Traditional Ingenico Desk, καινοτομίες που αναμένεται να λανσαριστούν στην ελληνική αγορά μέσα στο επόμενο διάστημα. «Στους πελάτες μας προσφέρουμε νέα έξυπνα τερματικά και προηγμένες εφαρμογές πληρωμής με πολυκαναλικές λύσεις, παρέχοντας ταχύτητα, αξιοπιστία και περισσότερη ασφάλεια στις συναλλαγές», επεσήμανε ο κ. Ψάλτης.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Nexi Πάολο Μπαρτολούτσο ανέφερε ότι η εταιρεία, που θεωρείται ο μεγαλύτερος πάροχος αποδοχής συναλλαγών στην Ευρώπη, έχει μέχρι στιγμής επενδύσει 150 εκατ. ευρώ, τα οποία διοχετεύτηκαν στη νέα κοινοπραξία με την Alpha Bank, ενώ έχει προβλέψει να επενδύσει επιπλέον 100 εκατ. ευρώ σε βάθος πενταετίας, τα οποία θα κατευθυνθούν γενικότερα για την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στη χώρα μας. Εκτός από τη συνεργασία της με την Alpha Bank, η Nexi μετά και την εξαγορά της Sia Greece, η οποία έχει πλέον μετονομαστεί σε Nexi Greece, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα, που προσφέρει μια ολοκληρωμένη γκάμα ψηφιακών πληρωμών καθώς και υποστηρικτικών υπηρεσιών, όπως κέντρα εξυπηρέτησης πελατών, με ικανότητα να δώσει λύσεις στο σύνολο των αναγκών μιας εταιρείας.

Η Nexi διαθέτει παρουσία σε 25 ευρωπαϊκά κράτη και απασχολεί 10.000 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 1.000 στην Ελλάδα, ενώ θα επενδύει 500 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, όπως δήλωσε ο κ. Μπαρτολούτσο.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL