14:01, Δευτέρα
03 Οκτωβρίου 2022

Δείγμα πολιτισμού η ισότητα και η δικαιοσύνη στην εργασία

Το τελευταίο διάστημα, ίσως έχετε παρακολουθήσει στην τηλεόραση ή ακούσει στο ραδιόφωνο κάποια διαφημιστικά μηνύματα που αναφέρονται στην ηλεκτρονική κάρτα εργασίας, η οποία διασφαλίζει στον εργαζόμενο ότι δεν θα είναι δηλωμένος για τέσσερις ώρες εργασίας και θα πληρώνεται για αυτές, ενώ στην πραγματικότητα θα δουλεύει οκτάωρο.

Της ΕΛΛΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που εμφανίστηκε στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, τότε που η ανεργία στους νέους χτυπούσε το 40%. Ήταν η εποχή που στην κυριολεξία οι νέοι μας αναζητούσαν δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί. Σήμερα, σε μεγάλο βαθμό τα πράγματα έχουν αλλάξει και η ανεργία βαίνει συνεχώς μειούμενη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, τον Ιούνιο, το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης παρέμεινε θετικό. Συγκεκριμένα, κατά τον Ιούνιο οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 329.966 ενώ οι αποχωρήσεις σε 310.853 (109.376 οικειοθελείς αποχωρήσεις και 201.477 καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου). Συνεπώς, το ισοζύγιο του Ιουνίου ήταν θετικό κατά 19.113 θέσεις εργασίας.

Αντίστοιχα στο εξάμηνο Ιανουαρίου-Ιουνίου οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν σε 1.445.560 και οι αποχωρήσεις έφτασαν σε 1.178.368 (658.304 καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου και 520.064 οικειοθελείς αποχωρήσεις). Έτσι, το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του πρώτου εξαμήνου του έτους ήταν θετικό κατά 267.192 θέσεις εργασίας.

Το πρόβλημα, ωστόσο, να δηλώνονται εργαζόμενοι για ημιαπασχόληση και να εργάζονται, τελικά, κανονικό οκτάωρο εξακολουθεί να υφίσταται. Άλλωστε, αν δεν υπήρχε το πρόβλημα, δεν θα ήταν αναγκαίο το διαφημιστικό μήνυμα.

Είναι δείγμα των καιρών μια κεντροδεξιά κυβέρνηση να κάνει διαφημιστικά μηνύματα για δικαιοσύνη και ισότητα ευκαιριών στον χώρο της εργασίας.

Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιεί σειρά δράσεων με στόχο τις ίσες ευκαιρίες στην εργασία. Ήδη με τις δράσεις που υλοποιήθηκαν μέχρι σήμερα, η Παγκόσμια Τράπεζας έχει εντάξει την Ελλάδα στην ομάδα των 12 χωρών στον κόσμο με πλήρη νομική ισότητα ανδρών – γυναικών. Είναι ανήθικο και βαθιά άδικο κάποιοι συνάνθρωποί μας να υφίστανται διακρίσεις λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους ή αυτών που πιστεύουν.

Η προσπάθεια για τη διασφάλιση ισότητας ευκαιριών θα ενταθεί περαιτέρω με συγκεκριμένες δράσεις που περιλαμβάνουν:

1.Δημιουργία 50.000 νέων θέσεων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και 9.000 θέσεων σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης.

2.Δημιουργία δομών φροντίδας για βρέφη και νήπια σε 120 μεγάλες επιχειρήσεις.

3.Επέκταση του ολοήμερου σχολείου μέχρι τις 17.30.

4.Το πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς» για την πιστοποιημένη φροντίδα και φύλαξη βρεφών και νηπίων ως 2,5 ετών σε 32 δήμους όπου δεν υπάρχει πυκνότητα βρεφονηπιακών σταθμών.

5.Τα προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης μέσω των οποίων αναμένεται να δημιουργηθούν πάνω από 74.000 νέες θέσεις εργασίας για άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης στην αγορά εργασίας.

6.Τα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το νέο ΕΣΠΑ και τους εθνικούς πόρους που διαχειρίζεται η ΔΥΠΑ για νέες θέσεις εργασίας για νέους, γυναίκες και άτομα με αναπηρία.

7.Επιμορφωτικό πρόγραμμα για την ισότητα και τη διαφορετικότητα για πάνω από 1,5 εκατομμύριο εργοδότες και εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

8.Την Εθνική Στρατηγική και το Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά 2021-2030.

9.Την Κάρτα Αναπηρίας που θα βοηθήσει τους ευάλωτους πολίτες στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο.

10.Τον «Προσωπικό βοηθό», που αποτελεί πάγιο αίτημα του αναπηρικού κινήματος και θα εφαρμοστεί σε πρώτη φάση για 1.000 άτομα με αναπηρία.

11.Την υποστηριζόμενη απασχόληση.

Βέβαια, υπάρχει μία ειδοποιός διαφορά. Από την ψήφιση ενός μέτρου έως την πλήρη αφομοίωσή του από την κοινωνία και την εφαρμογή του σε όλους τους χώρους εργασίας περνά καιρός. Στο χέρι μας, όμως, ως κοινωνία, είναι να επιταχύνουμε την εφαρμογή του. Άλλωστε, όλοι θέλουν να έχουν ίδιες δυνατότητες στην εργασία. Όλοι θέλουν να μπορούν να κάνουν πράξη τα όνειρά τους και να υλοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους. Ακόμα και εκείνοι που πρέπει να ξεπεράσουν κάποιο κληρονομικό ή επίκτητο πρόβλημα. Κυρίως, ίσως, αυτοί οι τελευταίοι. Μιας και η ισότητα στις ευκαιρίες εργασίας αλλά και η δικαιοσύνη στις συνθήκες εργασίας αποτελούν στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις πολιτισμένες κοινωνίες, στις οποίες ανήκουμε.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL