, Τρίτη
21 Μαρτίου 2023

Δόσεις και… «κούρεμα» στα πρόστιμα ΚΟΚ

troxaiaΜε… δόσεις και «κούρεμα» κατά 50% στα χρηματικά πρόστιμα παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, εισηγείται ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης, ενώ σκέφτεται την αντικατάσταση της αφαίρεσης πινακίδων κυκλοφορίας με… κοινωνική εργασία από τον παραβάτη.
Η εισήγησή του έχει προωθηθεί στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα και κυρίως στα υπουργεία Μεταφορών και Οικονομικών, όπου αναμένεται να εγκριθεί στα περισσότερα σημεία της. Από αυτή τη μείωση του ύψους των διοικητικών προστίμων εξαιρούνται παραβάσεις που αφορούν την παραβίαση κόκκινου σηματοδότη, την παραβίαση ρυθμιστικής πινακίδας του STOP και οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος. Ο κ. Πανούσης προβλέπει και την καταβολή του μειούμενου προστίμου, από τον παραβάτη, σε δόσεις ακόμη και για παραβάσεις που το πρόστιμο είναι 40 ευρώ.
Στις σκέψεις του αρμόδιου υπουργού είναι μία ακόμη διευκόλυνση των παραβατών, οι οποίοι χρησιμοποιούν το όχημά τους ως επαγγελματικό μέσο, όπως επιχειρηματίες, εμπόρους και πολίτες που με αυτό πάνε στη δουλειά τους ή τα παιδιά τους στο σχολείο, προκειμένου να μην «καθηλώνονται» στην περίπτωση αφαίρεσης πινακίδων κυκλοφορίας. Η πρότασή του κάνει λόγο για αντικατάσταση του μέτρου με κοινωνική εργασία, τύπου και είδους, που μπορεί να καθοριστεί και σύμφωνα με τις δεξιότητες και επιθυμίες του παραβάτη!
thetoc.gr