"Είναι αδιανόητη η μειωμένη κρατική επιδότηση"!

ΟΑΣΘ
Για τη σημερινή στάση εργασίας του ΟΑΣΘ και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες με στόχο τη διεκδίκηση συνάντησης με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων καθώς και για την κατάθεση των αιτημάτων τους, μίλησε στον Alpha 96.5, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης.
«Μέχρι και σήμερα, εδώ και ένα χρόνο, παρά τα επανειλημμένα έγγραφα του συνδικάτου αλλά και από την άλλη πλευρά τα επανειλημμένα έγγραφα της διοίκησης του Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας, ο υπουργός Μεταφορών δε δέχεται να μας δει. Άρα το μόνο που κάνει είναι να κάνει δηλώσεις και να προσβάλει αν θέλετε, χωρίς αποδεικτικά και τους εργαζόμενους και τον Οργανισμό», αναφέρει ο κ. Τσερμενίδης, εξηγώντας ότι η σημερινή συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 12, έξω από το υπουργείο Μεταφορών, «με στόχο να απαιτήσουμε τη συνάντηση με τον κ. Σπίρτζη και από την άλλη πλευρά να απαιτήσουμε λύσεις στους συγκοινωνιακούς φορείς». «Είναι αδιανόητο για εμάς να είναι μειωμένη η κρατική επιχορήγηση», με αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένο εισιτήριο, σχολιάζει ο ίδιος.
«Από την άλλη πλευρά, δε μπορούν να κάνουν κοινωνική πολιτική για τις ευπαθές ομάδες και να μην προσδιορίζονται από το νόμο και να μην υπογράφουν συμβάσεις που υποχρεούνται να υπογράψουν. Δεν μπορούν να γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τους νόμους που διέπουν τον Οργανισμό και την οικονομική συμφωνία με αποτέλεσμα να στραγγαλίζουν οικονομικά τον Οργανισμό Αστικής Συγκοινωνίας», υπογραμμίζει ο κ. Τσερμενίδης, ενώ συνεχίζει, λέγοντας, «ο ΟΑΣΘ μέχρι στιγμής, το μόνο πρόβλημα που μπορούμε να τον κατηγορήσουμε είναι αν κυκλοφορεί τα 500 λεωφορεία που λέει ο νόμος. Κατά τα άλλα είναι μέσα στα πλαίσια των νόμων και πληροφορώ τον κ. Σπίρτζη» ότι αυτά που λέει είναι «αδιανόητα».
«Αντί να λέει λόγια ο κ. Σπίρτζης, υποχρεούται από το νόμο να ορίσει κυβερνητικό εκπρόσωπο στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΣΘ. Γιατί εδώ και ένα χρόνο δεν έχει ορίσει κρατικό εκπρόσωπο, ο οποίος θα μπορεί εκ των έσω να κάνει τον έλεγχο στον ΟΑΣΘ; Για ένα και μοναδικό λόγο, για να μπορεί να μιλάει ο κ. Σπίρτζης χωρίς ουσία», καταλήγει ο ίδιος.