, Δευτέρα
30 Ιανουαρίου 2023

«Επένδυση» η Ελλάδα για τους Σαουδάραβες

Συμφωνία επετεύχθη για την επέκταση των πτήσεων από τη Σαουδική Αραβία προς την Ελλάδα στο περιθώριο της 22ης Συνόδου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιωτών και Τουρισμού (WTTC). Από το Ριάντ, όπου πραγματοποιείται η σύνοδος, ο Βασίλης Κικίλιας σε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Ahmed Al Khateeb, συμφώνησε την υλοποίησή της το αμέσως επόμενο διάστημα.

Της ΡΕΓΓΙΝΑΣ ΣΑΒΟΥΡΔΟΥ

Έκδηλο είναι το ενδιαφέρον των Σαουδαράβων και για τουριστικές επενδύσεις στη χώρα μας στην ήδη μεγάλη επενδυτική «έκρηξη» που σημειώνεται από μεγάλους ξένους οίκους στην Ελλάδα.

Με τον πρίγκιπα Ahmed Al Khateeb συζήτησε και την πιθανότητα εκπαίδευσης υποψήφιων σπουδαστών από τη Σαουδική Αραβία σε τουριστικές σχολές της Ελλάδας, ενώ οι δύο υπουργοί συμφώνησαν και στην παροχή υποτροφιών σε Έλληνες για σπουδές στην Ακαδημία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στη Σαουδική Αραβία.

Ο Βασίλης Κικίλιας πραγματοποίησε σειρά επαφών με κορυφαία στελέχη της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς με αφορμή τη συμμετοχή της χώρας μας στη σύνοδο με στόχο την περαιτέρω προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό.

«Εντυπωσίασαν οι επιδόσεις μας»

Ο υπουργός επισκέφτηκε την πρεσβεία μας και συνάντησε τον πρέσβη Αλέξη Κωνσταντόπουλο και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του επενδυτικού ομίλου στη Σαουδική Αραβία Alkholi Group, Hamza B. Alkholi.

Η εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας και οι μεγάλες επενδύσεις που γίνονται πλέον στη χώρα από διεθνείς κολοσσούς μονοπώλησαν το ενδιαφέρον της συζήτησης, ενώ τονίστηκε ότι οι επενδύσεις αυτές δίνουν προστιθέμενη αξία και αναβαθμίζουν σημαντικά το ελληνικό τουριστικό προϊόν.

Ο Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε και με τον γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Zurab Pololikashvili. Οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν στις φετινές επιδόσεις της Ελλάδας, σε αφίξεις και έσοδα, γεγονός που εντυπωσίασε ιδιαίτερα, καθώς, όπως επισημάνθηκε, οι επιδόσεις αυτές υπερτερούν από αντίστοιχες επιδόσεις άλλων δημοφιλών τουριστικών προορισμών.

Βασίλης Κικίλιας και Zurab Pololikashvili αναφέρθηκαν στο μέλλον του τουρισμού και στην ανάγκη στροφής σε ένα βιώσιμο τουριστικό μοντέλο με έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος, στην πράσινη ανάπτυξη και στην μπλε οικονομία.

Στην 22η Σύνοδο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιωτών και Τουρισμού (WTTC) συμμετέχουν πάνω από 2.000 υψηλού επιπέδου αντιπρόσωποι του ταξιδιωτικού κλάδου από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων κυβερνητικών στελεχών, επιχειρηματιών και σημαντικών παραγόντων του παγκόσμιου τουρισμού. Σκοπός της συνόδου είναι η εμβάθυνση των συνεργασιών και η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών για τη διαμόρφωση ενός νέου, εκσυγχρονισμένου, τουριστικού μοντέλου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL