, Πέμπτη
09 Φεβρουαρίου 2023

Επιστρέφουν στην υπηρεσία τους όσοι συνταξιοδοτήθηκαν το τελευταίο 7μηνο!

sintaxi

«Πενία τέχνης κατεργάζεται» και το μέρισμα του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων καταφεύγει σε «τρικ» για να μπορέσει να καταβάλει το ποσό της παροχής που απαιτείται για τους 284.000 συνταξιούχους του Δημοσίου, κάτι που και θα πραγματοποιεί κάθε τρεις μήνες πλέον.
Το πρόβλημα ρευστότητας που επίσης ταλανίζει το Ταμείο δε δείχνει να έχει λυθεί, καθώς συνεχίζεται ο δανεισμός από άλλα ταμεία, όπως συνέβη τον προηγούμενο μήνα που δανείστηκε 16 εκατ. ευρώ από το ΙΚΑ, ενώ αποφασίστηκε και η μείωση του μερίσματος κατά 32%.
Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου εργασίας που θα δει αυτές τις μέρες το φως της δημοσιότητας, η επόμενη καταβολή της σύνταξης (μέρισμα) θα γίνει στις 29 Ιουνίου (τρεις μήνες αναδρομικά), στη συνέχεια θα πιστωθούν ποσά στις 29 Σεπτεμβρίου και η τελευταία καταβολή έχει προγραμματιστεί για τις 31 Δεκεμβρίου 2016.

Καταργείται η 35ετία και έρχεται σύνταξη στα 67

Στο μεταξύ, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης που εκδόθηκε βάσει πρόσφατου νόμου, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα συνταξιοδοτούνται στο εξής όταν συμπληρώσουν το ανώτατο όριο ηλικίας.
Όπως ορίζεται στην εγκύκλιο, όσοι υπάλληλοι συνταξιοδοτήθηκαν από την υπηρεσία τους από 19.8.2015 μέχρι και 27.2.2016 (σ.σ. ημερομηνία έναρξης ισχύος του σχετικού νόμου), έχοντας συμπληρώσει 35ετία, μπορούν να επανέλθουν στις προηγούμενες θέσεις τους με αίτηση που θα υποβάλουν μέχρι τα τέλη του μήνα.
Διαβάστε περισσότερα στο toxrima.gr