, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Hi-Tech έλεγχοι της εφορίας: Mε φορητές κάμερες, τάμπλετ και σκάνερ βγαίνουν περιπολία οι ελεγκτές

Hi-tech φορολογικούς ελέγχους, σαν να είναι βγαλμένοι από κινηματογραφική ταινία, πραγματοποιεί πλέον η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). 

Το μολυβί και το χαρτί αποτελούν παρελθόν! Οι εφοριακοί πηγαίνουν πλέον στα ραντεβού με φορητές κάμερες που στέλνουν σε πραγματικό χρόνο εικόνα και ήχο στο κέντρο επιχειρήσεων της ΑΑΔΕ. Εχουν μάλιστα ανά χείρας και τάμπλετ που περιλαμβάνουν την πλήρη περιουσιακή εικόνα του φορολογούμενου και μπορούν να κάνουν άμεσα διασταυρώσεις και να εκδίδουν επιτόπου σημειώματα με τη βεβαίωση φόρων και προστίμων.

Ακόμη όμως και στον δρόμο, με ειδικές συσκευές που μοιάζουν με κινητό τηλέφωνο, τα στελέχη της ΑΑΔΕ ελέγχουν την εγκυρότητα μιας απόδειξης που πήρε κάποιος από ένα κατάστημα. Σύντομα θα βγουν «περιπολία» και ειδικές ομάδες με φορητά σκάνερ που θα ελέγχουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων και θα τσεκάρουν αν το όχημα θα έπρεπε κανονικά να είναι σε ακινησία και αν ο οδηγός έχει καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας.

Την ίδια ώρα, μέσα από drones και δορυφορικούς χάρτες στο στρατηγείο της ΑΑΔΕ στο Μοσχάτο γίνονται έλεγχοι για πισίνες σε σπίτια οι οποίες δεν έχουν δηλωθεί στην Εφορία.

Το οπλοστάσιο της ΑΑΔΕ συμπληρώνουν οι επτά ειδικά εκπαιδευμένοι ελεγκτές που σκανάρουν καθημερινά φωτογραφίες και αναρτήσεις στα social media για κρυμμένο πλούτο, ενώ θα τρέχουν και έναν ειδικό αλγόριθμο που μπορεί να αποκαλύψει αναληθείς δηλώσεις και να εντοπίζει εστίες «μαύρου» χρήματος.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.