, Σάββατο
30 Σεπτεμβρίου 2023

"Η διοίκηση Μπουτάρη άνοιξε το διάλογο για τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης"

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, φωτο Σάββας Αυγητίδης
«Η Θεσσαλονίκη ήταν μία πόλη που δεν συζητούσε για τον τουρισμό. Οι προηγούμενες διοικήσεις δεν μπορούσαν να αντιληφθούν τι θα πει τουριστική ανάπτυξη και οι άνθρωποι που ασκούν σήμερα αυτή την κριτική είναι παιδιά των προηγούμενων διοικήσεων. Θα πρότεινα να είμαστε προσεκτικοί και να μη μελετάμε επιλεκτικά τα νούμερα» / Φωτο Σάββας Αυγητίδης
Αύξηση 75% σημειώνει το τουριστικό ρεύμα στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια τόνισε με έμφαση ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Σπύρος Πέγκας εκπροσωπώντας τη διοίκηση Μπουτάρη. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων πρόσθεσε ότι “καταγράφεται αύξηση στις διανυκτερεύσεις στην πόλη αλλά συγχρόνως εμφανίζεται και δυναμική εμφάνιση κρατήσεων μέσω AirBnB. Έκανα μία έρευνα τα στοιχεία που αφορούν τους εθνικούς μέσους όρους και τους τοπικούς μέσους όρους και παρατήρησα πως η συνολική άνοδος του τουρισμού στην Ελλάδα από το 2010 έως 2015 είναι 57%. Από τις 1.300.000 διανυκτερεύσεις, έχουμε φτάσει στις 2.150.000 και έχουμε γύρω στις 100.000 διανυκτερεύσεις από την AirBnB, νούμερο που δεν μετράται από τους ξενοδόχους, όμως προσθέτει μια δυναμική στην πόλη».
Ακόμη ο κ. Πέγκας αναφερόμενος στην κριτική από την αντιπολίτευση για τον τρόπο με τον οποίο έχει αποφασίσει η διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη να προβάλλει την πόλη είπε: «Η Θεσσαλονίκη ήταν μία πόλη που δεν συζητούσε για τον τουρισμό. Οι προηγούμενες διοικήσεις δεν μπορούσαν να αντιληφθούν τι θα πει τουριστική ανάπτυξη και οι άνθρωποι που ασκούν σήμερα αυτή την κριτική είναι παιδιά των προηγούμενων διοικήσεων. Θα πρότεινα να είμαστε προσεκτικοί και να μη μελετάμε επιλεκτικά τα νούμερα» Σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες, μετά την πρόσφατη σύσκεψη όλων των δημάρχων στη Σκόπελο και το ενδεχόμενο να υπάρξει επέκταση των δρομολογίων καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς ο κ.Πέγκας μίλησε για “μελλοντικό στόχο που πρέπει να δουλευτεί”.