, Δευτέρα
06 Φεβρουαρίου 2023

Η Ελλάδα ενδέχεται να εκταμιεύσει 1,7 και όχι 2,8 δισ. ευρώ τη Δευτέρα

The Greek, left, and EU flag flap in the wind outside the Greek embassy in Brussels on Friday, Feb. 20, 2015. Eurozone finance ministers meet for a crucial day of talks to see whether a Greek debt relief proposal is acceptable to Germany and other nations using the common currency. (AP Photo/Virginia Mayo)
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ενδέχεται να εγκρίνουν στη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας την εκταμίευση ολόκληρης ή μέρος της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο Ευρωπαίους αξιωματούχους.
H εκταμίευση μέρους ή ολόκληρης της δόσης πιθανόν να πραγματοποιηθεί επειδή έχουν εκπληρωθεί σχεδόν όλα τα προαπαιτούμενα που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές, σχολιάζει το δημοσίευμα.
«Είναι πιθανό αυτό να έχει λυθεί μέχρι το πρωί της Δευτέρας» σημειώνει ο αξιωματούχος με το τηλεγράφημα του Reuters να επισημαίνει ότι αν η ελληνική κυβέρνηση δεν εκπληρώσει στο σύνολο τα προαπαιτούμενα μπορεί να μην πάρει τα χρήματα αυτά που είναι απαραίτητα για να αποπληρώσει τις οφειλές της στους ιδιώτες.
Ωστόσο όμως προσθέτει ότι: «Οι περισσότεροι υπουργοί στο Eurogroup έχουν χάσει την υπομονή τους με την Ελλάδα και συνεχίζουν να πιέζουν γιατί πιστεύουν ότι η Ελλάδα κάνει πράγματα μόνο υπό πίεση. Αν δεν είναι έτοιμα όλα, τότε θα περιμένουν».
Σύμφωνα με τον έναν από τους δύο αξιωματούχους, ο οποίος μίλησε στο Reuters το θέμα που δεν έχει κλείσει αφορά στο υπερταμείο των ιδιωτικοποιήσεων.
«Μπορεί να πάρουν 1,7 δισ. ευρώ τη Δευτέρα αλλά μπορεί τελικά να πάρουν και το σύνολο των 2,8 δισ. ευρώ δήλωσε ο ένας από τους δύο Ευρωπαίους αξιωματούχους στο Reuters.huffingtonpost.gr