03:24, Πέμπτη
06 Οκτωβρίου 2022

"Η κυβέρνηση θα πάει με φουλ τις μηχανές το Σεπτέμβριο…"

Γιάννης Αμανατίδης Άγιο Όρος
«Υπάρχει μια αποτίμηση θετική των δράσεων που έχουν γίνει τον προηγούμενο χρόνο, όπως η εξόφληση υποχρεώσεων του δημοσίου 1 δις το μήνα, η ψήφιση της απλής αναλογικής, τα μέτρα για την μερική επούλωση πληγών από μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων, η ενασχόληση με τα καθημερινά προβλήματα είναι ένα κομμάτι που μπορεί να παρουσιαστεί. Η κυβέρνηση θα πάει με φουλ τις μηχανές της μπροστά στα προβλήματα τον Σεπτέμβριο» τόνισε ο υφυπουργός εξωτερικών Γ. Αμανατίδης μιλώντας στο ρ/σ «Πρώτο Πρόγραμμα»  Σε ερώτηση για τους φόρους και τις ανακοινώσεις της ΝΔ ο κ Αμανατίδης απάντησε: «Δημιουργείται ένα κλίμα αντιπολιτευτικό, θα έλεγα, κατά βάση. Η αντιπολίτευση καλλιεργεί μια πλήρη καταστροφολογία. Ελπίζω ο κ. Μητσοτάκης να μας πει τις θέσεις του στη ΔΕΘ. Κανείς από την κυβέρνηση δεν έχει βγει να θριαμβολογήσει, αλλά τα θετικά βήματα που έχουν γίνει από την κυβέρνηση δεν θα πρέπει να ειπωθούν; Ο πολίτης γνωρίζει ποιοι κέρδισαν ακόμη και μέσα από την κρίση και ποιοι πραγματικά παλεύουν με την καθημερινότητα και τα προβλήματα για τη βελτίωση της ζωής τους».
Για τις εξελίξεις στην Τουρκία είπε ότι «Ελπίζουμε ότι η Τουρκία θα κάνει όλα τα σωστά βήματα και θα καταφέρει να ξεπεράσει όλα αυτά που την ταλαιπωρούν τα τελευταία χρόνια. Παρακολουθούμε με προσοχή, με ψυχραιμία και νηφαλιότητα τις εξελίξεις και σε κάθε περίπτωση η συμφωνία [για την προσφυγική κρίση] θα πρέπει να στηριχθεί με όλες τις δυνάμεις, ώστε να εφαρμόζεται από τη γείτονα χώρα, την Τουρκία» ενώ για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς επανέλαβε ότι «Η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη. Είμαστε ένα κράτος δικαίου και από εκεί και πέρα υπάρχουν τα αρμόδια όργανα που θα αποφασίσουν». Όσο για τις προσφυγικές ροές σημείωσε ότι «έχουν γίνει συνεννοήσεις με τη γείτονα χώρα, τη Βουλγαρία και σε κάθε περίπτωση αυτό που ζητάμε είναι η στήριξη με πιο έντονους ρυθμούς σε υποδομές από την ΕΕ, όπως και η μετεγκατάσταση προσφύγων σε χώρες – μέλη της ΕΕ. Έχουμε δώσει την πλήρη διάσταση του προσφυγικού, ότι δηλαδή το πρόβλημα είναι και διεθνές και θα πρέπει η διεθνής κοινότητα να ενσκύψει σε αυτή τη διάσταση».
Τι είπε ο Θ. Καράογλου για ΔΕΘ και Κυρ. Μητσοτάκη
Έτοιμη να κερδίσει και πάλι την καρδιά και την ψυχή του Έλληνα είναι η Νέα Δημοκρατία, όπως δήλωσε σήμερα το πρωί ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης και Τομεάρχης Μακεδονίας και Θράκης του κόμματος, κ. Θεόδωρος Καράογλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Καράογλου επισήμανε ότι από το βήμα της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο Πρόεδρος της ΝΔ, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θα καταθέσει με σαφήνεια μια ολοκληρωμένη κυβερνητική πρόταση, χωρίς… αυταπάτες, η οποία θα διακρίνεται για την καθαρότητα των επιλογών και των στοχεύσεων της. «Και αυτό θα γίνει μέσω ζύμωσης με την κοινωνία, στο εσωτερικό της οποίας επικρατεί κλίμα απογοήτευσης και απόλυτης καχυποψίας απέναντι στην κυβέρνηση Τσίπρα, τη χειρότερη κυβέρνηση στα χρόνια της Μεταπολίτευσης» όπως παρατήρησε.  Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών εκτίμησε ότι επί του παρόντος ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει να κερδίσει πολύτιμο για εκείνον πολιτικό χρόνο και να εξαντλήσει τις όποιες δυνατότητες παραμονής του στην εξουσία. «Για εμάς η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών δεν είναι μείζον θέμα. Θέσαμε δυναμικά το αίτημά μας και αυτό καταγράφηκε, γιατί είμαστε σίγουροι ότι υπηρετεί το εθνικό συμφέρον» σχολίασε σχετικά, εξηγώντας ότι η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα ευθύνης, του μέτρου και όχι διαμαρτυρίας. «Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αυτοαπαξιώνεται καθώς δεν διαθέτει σχέδιο και όραμα για τη χώρα. Αντίθετα, εμείς είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας καταθέτοντας ένα αφήγημα που θα αγγίξει και θα πείσει μια κουρασμένη κοινωνία» συμπλήρωσε αμέσως μετά. Τέλος, σχολιάζοντας δημοσιεύματα του Τύπου περί «στρατοπέδων» στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε με νόημα πως: «Στη Νέα Δημοκρατία είμαστε ενωμένοι ως μια γροθιά».