, Τετάρτη
01 Φεβρουαρίου 2023

Η λίστα των μέτρων… Τσίπρα και Ευρωπαίων

bild_tsiprasH μυστική λίστα του Τσίπρα, είναι το τίτλος της γερμανικής εφημερίδας «Bild» με την οποία αποκαλύπτεται ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει μία νέα λίστα με μεταρρυθμίσεις που προορίζεται για τους πιστωτές της προκειμένου να αποφύγει την ολοκληρωτική χρεοκοπία.
Τι προβλέπει ο κατάλογος: Φόρος πολυτελείας για ταξίδια στα ελληνικά νησιά – «Stop» στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις – Μείωση των επικουρικών συντάξεων
Από οικονομικής πλευράς, η Ελλάδα είναι πνιγμένη μέχρι το λαιμό, σχολιάζει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας καλώντας τους αναγνώστες της να διαβάσουν τη νέα λίστα με τις μεταρρυθμίσεις με την οποία η κυβέρνηση Τσίπρα προσπαθεί να αποφύγει έστω και την ύστατη στιγμή την χρεοκοπία.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Bild» που επικαλείται ελληνικές κυβερνητικές πηγές, την Τετάρτη στις Βρυξέλλες θα συγκληθεί εκτάκτως το Eurogroup και μέσα στις επόμενες ημέρες, αν χρειαστεί, θα υπάρξει μία έκτακτη Σύνοδος Κορυφής προκειμένου να συζητηθούν τα νέα σημεία της λίστας των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση Τσίπρα.
Τα σημεία της νέας λίστας σύμφωνα με την «Bild» είναι:
1. Αύξηση του κατώτατου μισθού, μία από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα έχει μειωθεί από τα 751 στα 580 ευρώ το μήνα.
2. Νέος φόρος πολυτελείας για πολυτελή ταξίδια στα ελληνικά νησιά. Ο φόρος αυτός θα πρέπει να αντικαταστήσει την αύξηση του ΦΠΑ και θα καταβάλλεται από όλους τους Έλληνες.
3. Οι επικουρικές συντάξεις θα πρέπει να μειωθούν. Μέχρι τώρα είχαν μειωθεί έως και 56% μόνο οι κανονικές συντάξεις.
4. Θα πρέπει να σταματήσει η πρόωρη συνταξιοδότηση των εργαζομένων.
 
πηγή protothema.gr