, Τετάρτη
22 Μαρτίου 2023

Η «μαγική» είδηση της εβδομάδας

Η είδηση είναι «μαγική» υπό κάθε έννοια και περιγράφει πλήρως την Ελλάδα της ρεμούλας και της απάτης. Σαν να έχει βγει από ταινία του Χόλιγουντ. Πώς μπορεί ο οποιοσδήποτε απατεώνας σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα να πλουτίσει εξαπατώντας τους πάντες και τα πάντα…

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους ότι ένας τύπος κατάφερε να εξαπατά για τόσα πολλά χρόνια το κράτος, τους μηχανισμούς και τους καταναλωτές. Ένας τύπος στην Οινόη είχε παράνομο πρατήριο καυσίμων από το 2010 μέχρι χθες και είχε σπρώξει στην αγορά βενζίνες και πετρέλαια συνολικής αξίας 18 εκατ. ευρώ! Παράνομο όταν λέμε, εννοούμε ότι δεν είχε καν άδεια λειτουργίας. Άνοιξε δηλαδή ένα πρατήριο χωρίς να το δηλώσει πουθενά και ξέπλενε μαύρο χρήμα για 13 ολόκληρα χρόνια χωρίς κανείς να τον αντιληφθεί!Βασικά δεν είχε τίποτα νόμιμο, για να τα λέμε και να τα γράφουμε σωστά.

Στελέχη της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων Αττικής, έπειτα από ανάλυση κινδύνου και αξιοποίηση πληροφοριών,μετέβησαν στο πρατήριο και βρήκαν ότι λειτουργούσε χωρίς νόμιμη άδεια, δεν είχε εγκατεστημένο σύστημα εισροών – εκροών και εξέδιδε αποδείξεις από ταμειακή μηχανή που δεν απέστελλε δεδομένα στην ΑΑΔΕ.Στον προαύλιο χώρο του εντοπίστηκαν παράνομες δεξαμενές καυσίμων χωρίς τους προαπαιτούμενους ογκομετρικούς πίνακες δεξαμενών και ένα βυτιοφόρο όχημα το οποίο, σύμφωνα με την άδεια κυκλοφορίας του, είχε παράνομα μετατραπεί από φορτηγό σε βυτιοφόρο. Ούτε το φορτηγό ήταν νόμιμο… Μιλάμε δηλαδή για «πρύτανη στις απάτες».

Το πρατήριο λειτουργούσε παράνομα από το 2010, φέροντας εμπορικά σήματα προμηθεύτριας εταιρείας κατά παράβαση των σχετικών κανόνων,ενώ είχε διαθέσει παράνομα στην εγχώρια αγορά καύσιμα συνολικής αξίας άνω των 18 εκατ. ευρώ.Φανταστείτε όλα αυτά τα χρόνια πόσα «μαύρα» χρήματα έχει βάλει αυτός ο «κύριος» στις τσέπες του.Οι ελεγκτές προχώρησαν στη σφράγιση του πρατηρίου, επέβαλαν διοικητικό πρόστιμο άνω των 150.000 ευρώ,ενώ συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη και κάτοχό του με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν θα τη…βγάλει καθαρή με αυτό το ευτελές διοικητικό πρόστιμο ή οι μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομικών θα τον υποχρεώσουν να επιστρέψει και τα «μαύρα» 18 εκατ. που έκλεψε και παρανόμως διακίνησε αυτά τα 13 χρόνια.Προφανώς και δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, όμως με αυτή την… άλλη Ελλάδα πρέπει να τελειώνουμε μια και καλή. Καμία επιείκεια, κανένα έλεος σε τέτοιους τσαρλατάνους.

«P»

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL