"Όλα τα λεφτά" φέτος η Μύκονος…

 
assets_LARGE_t_183762_54212625
Ως τη μεγάλη νικήτρια του φετινού καλοκαιριού, ανακυρήσσει η βρετανική εφημερίδα Guardian τη Μύκονο,  καθώς αποτελεί ήδη τον αγαπημένο προορισμό του διεθνούς star system.
Το δημοσίευμα κάνει λόγο για «ήττα» της Ίμπιζα από το νησί των ανέμων , που μέχρι πρότινος αποτελούσε το σημείο συνάντησης των διασημοτήτων του κόσμου, αλλά και των απανταχού clubbers, ενώ γίνεται εκτενής αναφορά για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα που «θυμίζει το Μεγάλο Κραχ της Αμερικής».
«Για μια χώρα που εξαρτάται από τον τουρισμό, όπως η Ελλάδα, η φετινή κίνηση στα νησιά αναμένεται να είναι σημαντική. Παρά το ζήτημα που δημιουργήθηκε με τους Ρώσους τουρίστες, η αύξηση των επισκεπτών είναι ραγδαία και υπολογίζεται να είναι διπλάσια από τον πληθυσμό της Ελλάδας, με περίπου 21,5 εκατομμύρια επισκέπτες. Σε πολλά σημεία η αύξηση σημειώνει εντυπωσιακά νούμερα, οι διεθνείς αφίξεις στο αεροδρόμιο έχουν διψήφιο αριθμό, ενώ ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων αναφέρει πως η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στη Μύκονο και στην Καλαμάτα», αναφέρει το δημοσίευμα.
Το άρθρο αναφέρεται στα έσοδα από την τουριστική έκρηξη, τα οποία εκτιμώνται ότι θα ανέλθουν περίπου στα 13 δισ. ευρώ, περίπου πάνω από το 17% του ΑΕΠ, γεγονός που αποτελεί «τεράστιο κατόρθωμα για μια αναδυόμενη οικονομία, όπως αυτή της Ελλάδας».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που πρόκειται να δημοσιοποιήσει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, οι επισκέπτες της Μυκόνου δηλώνουν μεγαλύτερη συνολική ικανοποίηση από τους κύριους ανταγωνιστές της στη Μεσόγειο, Ίμπιζα, Σαρδηνία κα ι Σαν Τροπέ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κυκλαδίτικο νησί συγκεντρώνει βαθμολογία 84,2%, σε σύγκριση με 80,5% για την Ίμπιζα και 79% για το Σαν Τροπέ.