, Κυριακή
23 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Η Νέα Υόρκη «ψηφίζει» την Αθήνα για τουρισμό

Η περαιτέρω ενίσχυση του τουρισμού της Αθήνας από την αμερικανική αγορά μονοπώλησε τη συζήτηση του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη με τον δήμαρχο Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Έλληνα δημάρχου στη μεγαλύτερη σε πληθυσμό και πιο πυκνοκατοικημένη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Της ΡΕΓΓΙΝΑΣ ΣΑΒΟΥΡΔΟΥ

Ο δήμαρχος Νέας Υόρκης συζήτησε με τον κ. Μπακογιάννη τις πρωτοβουλίες εκείνες οι οποίες θα συμβάλουν στην προσέλκυση ακόμη περισσότερων Αμερικανών επισκεπτών τα επόμενα χρόνια στην Αθήνα. Οι δύο άνδρες επιβεβαίωσαν τη θεαματική αύξηση που σημείωσε φέτος ο αριθμός των Αμερικανών επισκεπτών στην ελληνική πρωτεύουσα και, μάλιστα, στη συνάντηση αναφέρθηκε πως το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των επισκεπτών προήλθε από την ίδια την πόλη της Νέας Υόρκης.

Υπενθυμίζεται πως οι απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ στην Αθήνα και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι συνολικά 63 την εβδομάδα και καθημερινά πραγματοποιούνται 9 πτήσεις.

Ο κ. Μπακογιάννης κάλεσε τον ομόλογό του να επισκεφθεί το επόμενο διάστημα την Αθήνα, πρόσκληση η οποία έγινε αποδεκτή από τον Έρικ Άνταμς.

Συνάντηση με ομογενείς

Στην ατζέντα της συνομιλίας των Κώστα Μπακογιάννη και Έρικ Άνταμς συμπεριλήφθηκαν και θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος, όπως το σχέδιο δράσης της Αθήνας κατά της κλιματικής κρίσης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, κατά τη σύντομη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, συναντήθηκε και με ομογενείς της Νέας Υόρκης, τους οποίους ευχαρίστησε για τη διαχρονική, αμέριστη και πολυσχιδή προσφορά τους στην Ελλάδα, προσφορά που επικεντρώνεται στην προβολή και προάσπιση των εθνικών θέσεων και συμφερόντων της Ελλάδας, έως τις επενδύσεις και την ανάπτυξη.

Το ταξίδι του Κώστα Μπακογιάννη ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του στο Ground Zero (Σημείο Μηδέν) και στην εμβληματική ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Νικολάου, που βρισκόταν εκεί και θάφτηκε το 2001 στα συντρίμμια των Δίδυμων Πύργων μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο Έλληνας δήμαρχος ενημερώθηκε για τις εργασίες αποκατάστασης της εκκλησίας, οι οποίες ολοκληρώνονται σύντομα, στη βάση του σχεδίου του διάσημου Ισπανού αρχιτέκτονα Σαντιάγκο Καλατράβα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.