Η τουριστική πόλη της Ελλάδας με τις περισσότερες… αναζητήσεις για το Δεκαπενταύγουστο

φωτο Νίκη Αυγητίδου, Σκόπελος
Φωτο Νίκη Αυγητίδου / Σκόπελος (1-8-2016)
Η ταξιδιωτική πλατφόρμα Trivago έδωσε στη δημοσιότητα τους δημοφιλέστερους προορισμούς που επέλεξαν οι Έλληνες για τις διακοπές τους το Δεκαπενταύγουστο. Αυτοί είναι τα Xανιά, η Πάργα και η Νάξος. Εντύπωση κάνει το γεγονός ότι απουσιάζει η Μύκονος και η Σαντορίνη, τόσο από την κατάταξη του 2015 όσο και από του 2016. Να θυμίσουμε ότι το 2015 δημοφιλέστερος προορισμός ήταν η Χαλκιδική (βλ κάτω φωτο) τουλάχιστον στις… αναζητήσεις χρηστών στο διαδίκτυο, χωρίς αυτό να σημαίνει και ανάλογες κρατήσεις ξενοδοχείων, κάτι που είχε επισημάνει στην karfitsa ο πρόεδρος των ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Τ. Θωμόπουλος. Η Πάργα που πέρυσι ήταν στη δέκατη θέση, αυτή τη χρονιά σκαρφάλωσε στη δεύτερη.
Η Νάξος, το 2015 βρισκόταν στη 15η θέση και φέτος βρίσκεται στην τρίτη. Σύβοτα και Σκιάθος βρίσκονται στην τέταρτη και στην πέμπτη θέση αντίστοιχα. Η Σκόπελος (βλ χθεσινή φωτο Ν. Αυγητίδου), η Ρόδος και το Ναύπλιο ακολουθούν. Την έκπληξη έκανε το Τολό το οποίο εμφανίστηκε στους 10 καλύτερους προορισμούς. Η Αμμουλιανή είναι ο ενδέκατος σε προτίμηση προορισμός φέτος. Η Καλαμάτα και το Πόρτο Χέλι βρίσκονται στη 12η και 13η θέση. Η Αιδηψός και η Κέρκυρα ολοκληρώνουν τη δεκαπεντάδα των δημοφιλέστερων προορισμών για το Δεκαπενταύγουστο.
Τα στοιχεία προέρχονται από την trivago με βάση τις αναζητήσεις που έγιναν μεταξύ πρώτης Μαρτίου και πρώτης Αυγούστου 2016 για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 11 και 16 Αυγούστου 2016.
Σιθωνία φωτο Σάββας Αυγητίδης
trivago