, Κυριακή
29 Ιανουαρίου 2023

Ημερίδα για την ενεργειακή κρίση – Κ. Σκρέκας: Τρεις επενδύσεις που θα αλλάξουν το ενεργειακό τοπία στην Ελλάδα (Video)

Τρεις μείζονες επενδύσεις, που θα αλλάξουν ολοκληρωτικά το ενεργειακό τοπίο στην Ελλάδα, ανακοίνωσε από την ημερίδα της Voria.gr για την ενεργειακή κρίση ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας. Οι επενδύσεις αυτές αφορούν σε ενεργειακές διασυνδέσεις, που θα μπορέσει να αναστρέψει τη σημερινή κατάσταση της χώρας και να τη μετατρέψει από εισαγωγέα ενέργειας σε εξαγωγό. Ενώ σταθερός στόχος της χώρας, όπως είπε ο υπουργός, είναι η αύξηση της συμμετοχής των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο συνολικό ενεργειακό μίγμα της χώρας και η αξιοποίηση της πράσινης ενέργειας.

Στον ρόλο που αποκτά η Μακεδονία και η Θράκη στον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης.

Τη δυνατότητα για επίσπευση της υλοποίησης των έργων υποδομής, που συνήθως καθυστερούσαν πολλές φορές ακόμη και πέραν των συμβατικών τους χρονοδιαγραμμάτων, έδωσε το νέο σύστημα δημοπράτησης και εκτέλεσης των έργων, που υιοθέτησε η κυβέρνηση, τόνισε ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης τονίζοντας παράλληλα ότι η ενεργειακή κρίση, όπως και όλες οι άλλες κρίσεις, ανέδειξαν μία σειρά προκλήσεων και στο επίπεδο της κοινωνικής πολιτικής, και στο επίπεδο των περιφερειακών ανισοτήτων.

Τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζουν οι περιφέρειες και οι δήμοι στην ενεργειακή μετάβαση τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Να ανοίξει το πουγκί της κυβέρνησης όχι μόνο για νοικοκυριά και επιχειρήσεις αλλά και για τους δήμους, είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας απευθυνόμενος στον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα, ενώ κατά τον χαιρετισμό του περιέγραψε την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δήμοι εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης, επισημαίνοντας πως είναι οι μεγάλοι καταναλωτές ενέργειας.

Την ανάγκη να προετοιμαστούμε επαρκώς για τις κλιματικές αλλαγές που έρχονται τα επόμενα δέκα χρόνια επισήμανε η Βούλα Πατουλίδου, αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γ. Καραγιάννης: Επισπεύσαμε την υλοποίηση έργων υποδομής (Video)