, Κυριακή
26 Μαρτίου 2023

Intrakat: Υπερκαλύφθηκε η ΑΜΚ – Ψήφος εμπιστοσύνης στον Εξάρχου

Υπερκαλύφθηκε η ΑΜΚ της Intrakat με την άντληση κεφαλαίων ύψους 100 εκατ. ευρώ, η οποία πραγματοποιήθηκε με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης αποκλειστικά υπέρ των παλαιών μετόχων. Η είσοδος φρέσκου χρήματος από παλαιούς μετόχους αποτελεί ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ το μεγάλο ενδιαφέρον από νέους μετόχους αποτελεί επίσης θετική ένδειξη για την προοπτική του τίτλου της εταιρείας.

Της ΑΜΑΛΙΑΣ ΚΑΤΖΟΥ

Καλύφθηκε ο στόχος

Ο στόχος της αύξησης καλύφθηκε πλήρως και κατά συνέπεια δεν υπήρξαν αδιάθετες μετοχές. Ειδικότερα, το 95,66% της αύξησης καλύφθηκε μέσω των εγγραφών από ασκήσαντες το δικαίωμα προτίμησης με την καταβολή συνολικού ποσού 95.658.808,05 ευρώ, που αντιστοιχεί σε 81.759.665 νέες μετοχές, ενώ το 4,34% της αύξησης καλύφθηκε μέσω της άσκησης του δικαιώματος προεγγραφής με την καταβολή συνολικού ποσού 4.341.192,57 ευρώ, που αντιστοιχεί σε 3.710.421 νέες μετοχές. Συνολικά, εκδόθηκαν 85.470.086 νέες μετοχές ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ εκάστη και με τιμή διάθεσης 1,17 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο οι κύριοι μέτοχοι της Intrakat, Winex Investments Limited, Castelano Properties Limited και Blue Silk LTD όσο και οι υπόλοιποι μέτοχοι της εταιρείας, με την πλήρη άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησής τους, επιβεβαίωσαν την ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα διοίκηση και τις προοπτικές της εταιρείας.

Ευχαριστήρια από τον CEO

Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intrakat Αλέξανδρος Εξάρχου ευχαρίστησε τους μετόχους για τη συμμετοχή τους στην ΑΜΚ και τη συμβολή τους στα αναπτυξιακά πλάνα της εταιρείας: «Στην Intrakat εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή ανάπτυξης και επενδύσεων, ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο στη μακρόχρονη ιστορία της εταιρείας. Ευχαριστώ θερμά, ακόμη μια φορά, όλους τους μετόχους μας για την αφοσίωση και την εμπιστοσύνη τους στις δυνατότητες και τις προοπτικές μας. Η πλήρης στήριξή τους μας τιμά και μας δίνει ώθηση να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά. Με την εμπειρία και τεχνογνωσία των ανθρώπων μας -του Διοικητικού Συμβουλίου, της ομάδας διοίκησης και των εργαζόμενων- και τη σιγουριά που μας δίνει η κεφαλαιακή μας βάση, μπορούμε να διεκδικήσουμε τη θέση που μας αξίζει στο επιχειρηματικό και κατασκευαστικό γίγνεσθαι της χώρας μας».

Οι πέντε πυλώνες

Τα νέα κεφάλαια ύψους 100 εκατ. ευρώ θα ενισχύσουν τα αναπτυξιακά σχέδια του ομίλου σε πέντε πυλώνες. Στόχος της εταιρείας είναι να ενισχύσει τις δραστηριότητές της στους τομείς κατασκευαστικά έργα, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, διαχείριση απορριμμάτων, ΣΔΙΤ και παραχωρήσεις – αξιοποίηση ακινήτων.

Στις ΑΠΕ μετά τις εξαγορές που πραγματοποιήθηκαν ο Όμιλος Intrakat διαθέτει σημαντικό χαρτοφυλάκιο έργων αιολικών και φωτοβολταϊκών συνολικής ισχύος 1.800 MW (1.000 MW αιολικά πάρκα και 800 MW φωτοβολταϊκά).

Στο χαρτοφυλάκιο μονάδων ΑΠΕ με εξασφαλισμένη τιμή πώλησης της παραγόμενης ενέργειας για 20 έτη προστέθηκε προ λίγων μηνών ένα ακόμη αιολικό πάρκο ισχύος 32 MW. Για την περαιτέρω διείσδυση στον τομέα των ΑΠΕ σχεδιάζει την ανάπτυξη 11 σταθμών αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση συσσωρευτών συνολικής ισχύος 700MW.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, η διαπραγμάτευση των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών αναμένεται να ξεκινήσει στις 2 Φεβρουαρίου, ενώ θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση για την απόδοση των Νέων Μετοχών στους δικαιούχους αυτών μέσω του Ελληνικού Κεντρικού Αποθετηρίου Τίτλων.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL