«Καταβάλλουμε προσπάθειες για το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων»

broutshsΤο υπουργείο Εργασίας καταβάλλει  προσπάθειες, ώστε να μην υπάρξουν μεγάλες μειώσεις στα ποσά των δικαιούχων, είπε ο Γ. Βρούτσης, αναφερόμενος στο εφάπαξ των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Σε δηλώσει του στο Mega το πρωί του Σαββάτου, ο υπουργός Εργασίας είπε «διασφαλίζουμε για πάντα επικουρικές και εφάπαξ» και σημείωσε πως «υπάρχει μαθηματικός τύπος για να διασφαλιστούν».

Ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε ακόμη ότι τυχόν αυξομειώσεις στις επικουρικές συντάξεις θα είναι μικρές.

«Ουσιαστικά, η επικουρική σύνταξη θα είναι στο ίδιο επίπεδο. Εκτιμώ ότι δεν θα γίνουν μειώσεις», όπως είπε ο υπουργός Εργασίας.

Ερωτηθείς «τι θα συμβούλευε ένα δημόσιο υπάλληλο, σήμερα, να παραμείνει ή να βγει σε σύνταξη», απάντησε: «Ο Υπουργός Εργασίας δεν μπορεί να παρέχει συμβουλή σε κάποιον για το αν θα βγει σε σύνταξη ή αν για το αν θα παραμείνει στην Υπηρεσία του…».

Όσον αφορά στις ομαδικές απολύσεις, ο υπουργός είπε πως «θα υπάρξει ένας αξιόπιστος φορέας που ίσως ξεπερνάει και τα σύνορα της χώρας μας και αυτός ο φορέας θα κάνει μία καταγραφή όλου του θεσμικού πλαισίου και των καλών πρακτικών για το συγκεκριμένο ζήτημα».

Τέλος, αναφέρθηκε στον κατώτατο μισθό λέγοντας πως είναι διασφαλισμένος μέχρι το 2016.

protothema.gr