, Δευτέρα
15 Απριλίου 2024

search icon search icon

«Καταβάλλουμε προσπάθειες για το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων»

broutshsΤο υπουργείο Εργασίας καταβάλλει  προσπάθειες, ώστε να μην υπάρξουν μεγάλες μειώσεις στα ποσά των δικαιούχων, είπε ο Γ. Βρούτσης, αναφερόμενος στο εφάπαξ των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Σε δηλώσει του στο Mega το πρωί του Σαββάτου, ο υπουργός Εργασίας είπε «διασφαλίζουμε για πάντα επικουρικές και εφάπαξ» και σημείωσε πως «υπάρχει μαθηματικός τύπος για να διασφαλιστούν».

Ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε ακόμη ότι τυχόν αυξομειώσεις στις επικουρικές συντάξεις θα είναι μικρές.

«Ουσιαστικά, η επικουρική σύνταξη θα είναι στο ίδιο επίπεδο. Εκτιμώ ότι δεν θα γίνουν μειώσεις», όπως είπε ο υπουργός Εργασίας.

Ερωτηθείς «τι θα συμβούλευε ένα δημόσιο υπάλληλο, σήμερα, να παραμείνει ή να βγει σε σύνταξη», απάντησε: «Ο Υπουργός Εργασίας δεν μπορεί να παρέχει συμβουλή σε κάποιον για το αν θα βγει σε σύνταξη ή αν για το αν θα παραμείνει στην Υπηρεσία του…».

Όσον αφορά στις ομαδικές απολύσεις, ο υπουργός είπε πως «θα υπάρξει ένας αξιόπιστος φορέας που ίσως ξεπερνάει και τα σύνορα της χώρας μας και αυτός ο φορέας θα κάνει μία καταγραφή όλου του θεσμικού πλαισίου και των καλών πρακτικών για το συγκεκριμένο ζήτημα».

Τέλος, αναφέρθηκε στον κατώτατο μισθό λέγοντας πως είναι διασφαλισμένος μέχρι το 2016.

protothema.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.